בצעד מפתיע הכריז אתמול(ב') ראש הממשלה על מינויו של השר גלעד ארדן (הליכוד) לשגריר ישראל באו"ם ושגריר ישראל בארצות הברית במקביל. השר שוחח עם ענת דוידוב וגולן יוכפז ב-103fm על החלטתו והודה כי "זה מקונן בי הרבה זמן, אלה תפקידים שהוצעו לי מספר פעמים", והוסיף כי "השאיפה שלי היא לחזור למערכת הפוליטית לאחר ביצוע התפקידים הללו".
השר לביטחון פנים גלעד ארדן (הליכוד) קיבל את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ובתפקידו הבא יכהן כשגריר ישראל באו"ם, ויחליף את שר המדע לשעבר דני דנון, וכשגריר ישראל בארצות הברית. השר הסביר כי על תפקידים אלה הוצעו לו מספר פעמים בעבר, אך הדבר לא התממש עקב "הנסיבות הכוללות, גם עניינים משפחתיים וגם ניתוח של המצב הפוליטי בישראל". כמו כן, "אני אחרי 17 שנים של פעילות בכנסת ו-11 שנים בממשלה ובקבינט, הרבה מאוד תפקידים ביצועיים והרבה רפורמות שקידמתי, והגעתי לתחושה שיש אופציה להיאבק עכשיו על תפקיד".
כחלק מתפקידו כשר לביטחון פנים הוא עסק רבות בתחום ה-BDS, וגם בתפקידו כשגריר הוא סבור שיעסוק בנושאים אלו. "האו"ם זה השפיץ של הרבה מאוד מאבקים שמתרכזים נגד ישראל ומגיעות לשם יוזמות, בין אם זה בתחום ה-BDS או בית הדין הבינלאומי בהאג, שזה גוף של האו"ם, שלצערנו יש עכשיו יוזמה של הפלסטינים. כל הצורך בלייצר קואליציות מול אירן שממשיכה בהתקדמות שלה אל עבר הגרעין וכמובן הנושא המרכזי שיהיה לדעתי בשנה הקרובה באו"ם בהקשר של ישראל, שזה החלת הריבונות שלנו ביהודה ושומרון כיוון שהמהלך הזה בעזרת השם הולך להתבצע. אם יש משהו שהתעקשו עליו בקווי היסוד של ממשלת האחדות שסוף סוף קמה זה שההבטחה הזו למימוש ריבונותנו תתקיים", הסביר.
החלטת ראש הממשלה למנות אדם אחד לשני התפקידים הרימה לא מעט גבות, במיוחד לאור העובדה שהפעם האחרונה שנעשה דבר דומה הייתה בשנות ה-50 כשאבא אבן כיהן במשך 9 שנים בשני התפקידים. "אני לא משווה את עצמי לא אליו ולא אל אף אחד אחר, יש לי את היכולות שלי והאנרגיה שלי וארתום אותם לטובת הזירה הזאת", אמר השר. "התפקידים מאוד גדולים וכבדים ואני מבין את השאלות על איך אמלא את שניהם, ועדיין אני מזכיר את הניסיון שלי מכל השנים, כולל בנושאים בינלאומיים ואירוח שרים ושגרירים, אני מכיר את כל הנושאים שעל סדר היום כחבר קבינט, אני מעריך שזה יאפשר לי להיכנס מאוד מהר אל תוך התפקיד ומקווה שאעמוד באתגר", הוסיף.
כמו כן, השר ארדן יחליף את רון דרמר בתפקיד שגריר בארצות הברית לאחר הבחירות, "הוא שגריר מחונן, בעל יכולות יוצאות דופן וידוע שהיחסים שלו עם ממשל טראמפ לא פחות ממדהימים". הוא התייחס לשמועות על כך שהסיבה לבחירתו היא חוסר אמון בינו ובין ראש הממשלה. לדבריו, אני אחרי 5 שנים באחד המשרדים הכי חשובים אבל גם הכי באמת קשים לביצוע, עם משימות כמעט בלתי אפשריות. אני מעריך שאם הייתי מתעקש להמשיך למלא את התפקיד הייתי נשאר בו. הוצע לי שגריר באו"ם ונוסף על כך גם שגריר בוושינגטון, שמצריך אמון רב של ראש הממשלה ופעילות ישירה מולו וזה גם מה שהוגדר ביננו, אז יש אמון".
בהמשך דבריו הביע השר את דעתו על התנהלות משרד החוץ בשנים האחרונות. "רק לאחרונה התפרסם דו"ח מבקר המדינה, ממש לפני שבוע, על שירות החוץ. מצד אחד, אין ספק שבעידן המודרני שיש בו פחות מלחמות קלאסיות ויותר מלחמות על תודעה ודיפלומטיה ציבורית, החשיבות של משרד החוץ אדירה. מצד שני, אני חושב שמשרד החוץ גם לא קיבל מספיק את הכלים והתקציבים שהוא היה צריך לקבל. גם, איך שהוא תופס את תפקידו כמתכלל לאומי. אין מה לעשות, היום כל משרד ממשלתי גם פועל בצורה כזו או אחרת בעולם. משרד החוץ יכול לשמש כקורדינטור הלאומי וכגורם המקצועי הבכיר ביותר, ואני מקווה שיקבל את הכלים לעשות שינויים מבניים בשנים הקרובות".
לסיום, השר לביטחון פנים הודה כי לא ניתן "לחזות את העתיד, אך השאיפה שלי היא כמובן להמשיך בשירות הציבורי ולחזור למערכת הפוליטית לאחר ביצוע התפקידים הללו. אבל היכולת שלי להצליח לאחר מכן היא כמובן תלויה באיכות העשייה שלי, הציבור ישפוט ואם נצליח בעזרת השם אולי זה יאפשר זאת".
עריכה: עופרי גליכמן