חבר הכנסת עודד פורר (ישראל ביתנו) סיכם את כהונתו הקצרה כיו"ר ועדת הכספים, והעביר ביקורת קשה על הפוליטיקאים החרדים, ועל הממשלה החדשה.
"מצד אחד אנחנו שמחים שקמה ממשלה, מצד שני אנחנו לא שמחים שזאת הממשלה שקמה, עם 52 שרים וסגני שרים. אני חושב שזאת שערורייה שאין כדוגמתה", אמר פורר והוסיף: "בזמן המשבר הכלכלי הכי גדול של מדינת ישראל, מקימים ממשלה, שהיא לא רק מנופחת ומנקרת עיניים לציבור, היא גם לא תהיה יעילה ולא תוכל לתפקד. אי אפשר לתפקד בממשלה עם כל כך הרבה שרים. יש גם משמעות ליעילות ולדרכי העבודה".
לדבריו: "הביורוקרטיה שעליה אנחנו כל הזמן מתלוננים נוצרת בדיוק מהמשברים האלה, מזה שמעבירים אגף ממשרד למשרד. מי שיסבול בסוף וישלם את המחיר זה הציבור, ולצערי, דווקא הציבור שמשרת בצה"ל או בשירות הלאומי, שעושה מילואים, שנושא בנטל, שמשלם מיסים, הוא זה שיחזיק חזק ויצטרך לשאת את כל הכובד של הממשלה הזאת על גבו, והיציאה שלנו מהמשבר הכלכלי תהיה הרבה יותר מורכבת".
בהמשך התייחס פורר להישגיו כיו"ר ועדת הכספים בזמן משבר הקורונה. "מהרגע שנכנסתי לתפקיד שמתי במקום הראשון דווקא את הציבור הזה שדיברתי עליו, שנושא בנטל, שמשלם מיסים, את כל בעלי העסקים הקטנים, את העצמאיות ואת העצמאים. נלחמתי יחד עם חבריי לוועדה כדי שהפיצוי בנושא הזה יהיה ראוי", הסביר והוסיף: "הצלחנו להזיז קצת את הממשלה - שלא רצתה בהתחלה לתת פיצוי, בגין ירידת מחזור - ללכת דווקא לנוסחה שאנחנו רצינו. אבל גם כאן הממשלה עשתה את זה מעט מדי, מאוחר מדי, ובצורה שלצערי לא באמת מסייעת למשק להתאושש, או לפחות לא מסייעת לעסקים לשרוד את המשבר הזה".
מה הצלחת לקדם?
"בחוק היסוד שהביאה הממשלה, היא רצתה 'קארט בלאנש', מה שנקרא, שניתן לה אישור לבזבז 50 מיליארד שקל איך שבא לה. לא אפשרנו את זה, וכן פירקנו את החוק הזה לסעיפים - הכנסנו שם גם את הפטור מארנונה שלא היה, פטור מארנונה עסקית, הכנסנו שם גם 11 מיליארד שקל סיוע לעצמאים ולעסקים קטנים, שבזכות זה ניתנה ותינתן הפעימה השנייה והשלישית. דרשנו, וגם קיבלתי, התחייבות של שר האוצר לכך שתוקם קרן לעסקים בסיכון, עם ערבות מדינה של 50% לפחות. אני מקווה שנראה את הקרן הזאת קמה בשבועיים הקרובים. לצערי קצב העבודה של הממשלה הוא קטסטרופלי".
חבר הכנסת מישראל ביתנו גם העביר ביקורת על יו"ר ש"ס ואריה דרעי ויו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן. "עושים כאן משהו שהוא בגדר מחדל. הרי הקימו מטה דיור במשרד האוצר, שהתפקיד שלו זה לייצר מענה לזוגות הצעירים, בדיוק לציבור שעליו דיברנו. לוקחים את המטה הזה, סוגרים אותו במשרד האוצר ופותחים במקומו שני מטות, אחד לליצמן במשרד השיכון ואחד לדרעי במשרד הפנים", אמר פורר, ותהה: "למה אנחנו צריכים את שני המטות עם כפל התפקידים הזה? כי כל אחד הולך לדאוג לחצר שלו - ליצמן ידאג לחצר שלו ולמי שהוא חפץ בייקרו, ודרעי ידאג לחצר שלו ולמי שהוא חפץ בייקרו. הציבור הרחב שמשלם את המשכורות גם של ליצמן, גם של דרעי וגם של כל עובדי מטות הדיור האלה, יישאר מחוץ ללופ ואף אחד לא ידאג לו. זה, אני חושב, שזה אולי אחד הדברים החמורים שמשתקפים מתוך ההסכמים הקואליציוניים".
לקראת סיום השיחה, טען חבר הכנסת עודד פורר כי הממשלה החדשה לא תחזיק מעמד יותר מדי.
"יש שאומרים שהממשלה הזאת תהיה יציבה בגלל הרוחב שלה, אני דווקא חושב שזה מה שיטביע אותה בסופו של דבר", אמר. לדבריו, "היא תהיה בהפלגה לשום מקום, בלי שום כיוון, בלי שום יעד. היא כל פעם תתנגש בקרחון אחר ותעלה על שרטון אחר. כי בסוף כשצריכים לטפל במשבר הכלכלי הכי גדול, לפי איזו שיטה ינהגו? לפי הסוציאליזם של עמיר פרץ ואבי ניסנקורן או הקפיטליזם של ראש הממשלה בנתניהו? לפי איזו אג'נדה יקדמו את הנושאים המדיניים? לפי יו"ר הכנסת המיועד יריב לוין, שהוא באמת איש ימין מובהק, או לפי אלון שוסטר ומיקי חיימוביץ'? יש כאן ממשלה שאין לה שום דרך, לבד מחלוקת תפקידים וג'ובים", טען.
עריכה: אמיתי דואק