אודי סגל וענת דוידוב

"צריך לשפר את מערך הבדיקות"

פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל המרכז הרפואי תל אביב, על התפרצות הקורונה • "מניעה של שרשרת ההדבקה זה תהליך שיעזור לנו להוריד את כמות הנדבקים"


פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל המרכז הרפואי תל אביב, בית חולים איכילוב. התייחס לדבריו של פרופ' גבי ברבש ב'חדשות 12', שאמר שההתפרצות המחודשת של הקורונה נובעת ממחדל, גם של האזרחים וגם של הממשלה.

"העלייה הזאת איננה מעריכית, אבל עצם ההתמדה בכמות הנדבקים בעלייה הזאת, למול הדברים האופטימיים שיש בה שמדובר ביותר צעירים וא-סימפטומטיים, זה מדאיג אותנו ועדיין בהחלט צריך לשפר את כל נושא מערך הבדיקות. הבדיקה מתחילה מאיתור, מבדיקה, מחקירה אפידמיולוגית, מבידוד. הדבר הזה נמצא בפוקוס מאוד גדול של משרד הבריאות".

עוד הוסיף: "המטרה העיקרית היא להמשיך את חיי המדינה והחברה. הכלי של הסגר לא על השולחן. יכול להיות שיהיה משהו נקודתי אבל סגר לא על השולחן". פרופ' גמזו התייחס לאזהרות רה"מ לחזרה לסגר כללי ואמר: "אני חושב שהוא מדבר על אותו תרחיש שנגיע להתפתחות מעריכית, אני לא רואה את זה כרגע קורה. באותו תרחיש שנגיע למצב ששירותי הבריאות לא יוכלו לספק את השירות שהם צריכים לתת. אני חושב שעדיין ההצהרות של רה"מ צריכות להיקלט היטב בציבור. רה"מ והממשלה מאוד רוצים להמשיך את פתיחת המשק. עדיין יש הרבה אחריות עלינו האזרחים".

בהמשך התייחס לשאננות בציבור וקרא להישמע להנחיות: "אסור להתייחס למצב כאילו שהקורונה מאחורינו. זה איתנו ולפנינו. אנחנו כל הזמן אומרים שהתהליך כרגע הוא לשהות לצד הקורונה, לדעת לטפל בכל מערכי הטיפול שלנו. כמובן לשפר את שרשרת ההדבקה, זה תהליך שיכול לעזור לכולנו להקטין את כמות הנדבקים, ובעיקר לשמור על הקשישים, על הגילאים הללו שעלולים להיכנס למעגל ההדבקה בשיעורים יותר גבוהים. כרגע אנחנו נמצאים בשיעורים של פחות מעשרה אחוז של הכניסה שלהם למעגל ההדבקה וצריך לשמור את זה נמוך עוד יותר".

מנכ"ל ביה"ח איכילוב התייחס לסגירת שתי המחלקות הפנימיות: "שינוי הפאזה של כמות הנדבקים בעיר ת"א חדרה גם לתוך בית החולים. יש לנו כאן תהליך בו אנחנו סוקרים את כל הצוות שלנו. יש לנו כ־15 מקרים מאומתים. יש לנו 70-60 אנשי צוות בבידוד. ברגע שאתה עושה תחקיר אפידמיולוגי רציני ונכנס לכל פרט, המדיניות שלנו היא מאוד שמרנית ששולחת הרבה יותר אנשים לבידוד. יש לנו מחלקה פנימית אחת שנסגרה והיא תיפתח בעוד כ־10 ימים. המחלקה השנייה נסגרה לתקופה מסוימת וחזרה לפעילות אתמול".

ומה באשר למחלקת הקורונה? "באיכילוב, כמו בבתי החולים אחרים, מחלקת הקורונה הייתה תמיד פעילה. הכמות המינימלית שהייתה שם היא כעשרה חולים והיום יש 20 חולים, שרובם חולים קלים - בינוניים, ובסה"כ שני מונשמים. אני מניח שזה יעלה אבל זה התפקיד שלנו באירוע הזה".

כמה אתה חושש שחולים אלקטיביים יחששו להגיע לבית החולים שוב?

"אני חייב להגיד שלא חוששים, אנחנו רואים את זה. גם אחרי הפרסומים האחרונים, כמות הביטולים או האנשים שלא הגיעו לטיפולים הרגילים שלהם הייתה אפסית. הציבור מביע אמון וביטחון, שניתן לקבל את כל הטיפולים וחשוב שהם יקבלו את כל הטיפולים".

גם לכם יש יותר ביטחון? מרגישים טיפה יותר בטוח לגבי הדבר החמקמק הזה שנקרא 'קורונה'?

"הייתה לנו בשבוע האחרון עלייה קלה בחרדה גם בקרב הצוות. אנחנו מעבירים את המסר ונותנים את כל האמצעים כדי ליצור מצב שאנחנו מטפלים גם וגם. גם מטפלים ותומכים במדינה ובמאבק בקורונה וגם נותנים את הטיפול הרפואי הבסיסי שלנו. אנחנו עושים את זה כל הזמן על ידי סקר של העובדים שלנו, וסקר של מטופלים שנכנסים לכאן לבדיקות תקופתיות, כדי לתת ביטחון".

ענת: מתי נעלה על גל הבדיקות הסרולוגיות?

"הוא לא מחליף את האבחון. אנחנו עדיין צריכים לעלות בכמות בדיקות האבחון. באיכילוב אנחנו בעלי יכולת לעשות כאלף בדיקות אבחון ליום. צריכים להמשיך לעשות את זה בכל המדינה".

עריכה: רון שהין

 

24/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בדיקות קורונה
בדיקות קורונה  |  צילום: וויסאם השלמון/פלאש 90
Paris