הצעת החוק בעניין אי הפללת צרכני קנאביס ובדבר הלגליזציה של כל תחום הקנאביס אושרו היום (ד') בהצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת. על פי הפרסומים, הצעתה של סגנית יו"ר הכנסת ח"כ שרן השכל קובעת כי בגיר לא יישא באחריות פלילית בשל החזקת הסם לשימוש עצמי במקום שאינו ציבורי, והצעתו של ח"כ רם שפע בדבר לגליזציה של כל תחום הקנאביס, יועברו לוועדת הכנסת שתכריע היכן יתקיים המשך הדיון. עוד פורסם כי בהצעה של ח"כ השכל תמכו 61 והתנגדו 11, ובהצעה של ח"כ שפע תמכו 53, התנגדו 12 ואחד נמנע.
ד"ר מיקי דור, מרצה ומומחה בתחום הקנאביס, שוחח עם ענת דוידוב והביע את דעתו על אישור הצעות החוק: "אני מבחין בשני שטחים בנושא הקנאביס, השימוש הרפואי והחברתי. את התחום הרפואי עברנו, אז כרגע הדיון הוא לאילו למקרים לתת, באיזה מינון ובאילו זני קנאביס להשתמש. יש להתמקד כעת בשימושים החברתיים של הקנאביס".
בהמשך דברי, התייחס דור לחומרים המסוכנים האחרים המופצים אל קהל הצרכנים, והצדיק את אישור ההצעות בקריאה טרומית: "קבענו כחברה שאלכוהול מותר לשימוש, ויש לכך מחיר חברתי בתאונות הדרכים, בנזק לכבד ובמחירים נוספים. קבענו גם שניקוטין מותר לשימוש, וגם לזה יש מחיר. גם לקנאביס יהיה מחיר, אך הוא יהיה נמוך יותר מזה של האלכוהול או הניקוטין".
ומה הם המחירים שעלינו לשלם כחברה על הלגליזציה הצפויה בישראל? ד"ר מיקי דור השיב: "ישנן נקודות התורפה השליליות של השימושים החברתיים בקנאביס. שאנחנו יודעים היום, זה שלקנאביס יש כמה תופעות לוואי והקבוצה הבולטת ביותר בהן היא כאלו שהיו להם הפרעות נפשיות קשות קודמות בעבר. 10% מאלה שהיו להם בעיות כאלו, ייפלו כתוצאה משימוש בקנאביס והנפילה עלולה להסתיים אפילו באשפוז. התופעות הנוספות של הקנאביס מועטות יחסית, ישנה קבוצה קטנה יחסית של מכורים. גם לקנאביס יש התמכרות אבל במספרים קטנים יותר מאשר התמכרות לחומרים אחרים שאנו משתמשים בהם. צריך להגביל את שימוש הילדים בחומר, מאחר והתפתחות מוחם עלולה להיפגע בעת שימוש בגילאים צעירים".
עריכה: מיכל קדוש