איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"פחות מ־250 איש באירוע זה הפסד"

שאול עמירה, בעל אולם אירועים, הביע דאגה בעקבות ההנחיות החדשות: "נראה התרסקויות" • "אם אני סוגר, דמי האבטלה של העובדים יגיעו ל־2 מיליון ש"ח"


קבינט הקורונה התכנס אתמול (ב') לדון בצעדים שיש לנקוט למיגור התפשטות נגיף קורונה בישראל, זאת לאחר שבתקופה האחרונה חלה מגמה מטרידה של עליה במספר החולים כאשר בכול יום מצטרפים לסטטיסטיקה מאות אנשים. שאול עמירה, בעל 2 אולמות אירועים שמעסיק 250 עובדים, התייחס למגבלות החדשות שהוטלו לפיהן החל מה־9 ביולי מספר המשתתפים יוגבל ל־100 אנשים במקום סגור, ושיתף בתחושות הקשות לאור המגבלות.

שאול עמירה הביע את דעתו על המגבלות החדשות וטען כי "יש בלבול גדול מאוד, אנחנו נמצאים במצב ממש לא קל. הלקוחות מבולבלים, אנחנו מבולבלים, העם מבולבל". הוא הדגיש כי לפני שהוחלט על הצעדים החדשים, "האירועים הגדולים צומצמו ל-250 וגם זה היה סרט". לדבריו, "בעלי האירועים רוצים לעשות את האירוע במקום ממוזג מקסימום קבלת פנים וחופה בחוץ. אם כמויות האורחים יורדות אז בעלי האירוע לא רוצים לעשות את האירוע. הוא אומר 'אני לא עושה אירוע ל-100 איש, תבטל'. לך תתמודד עם זה".

"היום לעבוד בתנאים האלה זה על סך הבלתי אפשרי ומוזמן אחד מתחת ל-250 אנשים משמעותו קריסה מוחלטת של הענף שלנו. המודל הכלכלי שלנו לא בנוי על 250 אנשים ובטח לא לאדם אחד פחות מזה. כרגע ב-250 אנשים, יש משפט שאומר עם האף מעל המים? אנחנו נחיר מעל המים", הוסיף. בבעלותו של עמירה 2 אולמות אירועים והוא מעסיק 250 עובדים, ודמי האבטלה שלהם, לדבריו, מסתכמים בעלות של כ-2 מיליון שקלים בחודש למדינה. לכן, הוא קרא לממשלה, "תנו לנו לעזור לכם - לעזור לנו. אנחנו יצרנים, תנו לנו לייצר כסף, לשלם מיסים, להעסיק את כל העובדים, להתפרנס בכבוד. ענף האירועים נשמע נוצץ אבל אנחנו עובדים חצי שנה בשנה, 180 יום בכל השנה - בין המצרים, תשעה באב, עומר, צוק איתן, עמוד ענן".

על אף שראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ מכריזים שוב ושוב על חלוקת פעימות ומענקים, אנשים רבים טוענים כי לא ראו אף לא שקל אחד. עמירה התייחס להכרזה אתמול (ב') לפיה תבוצע פעימה שניה ואמר: "מצחיק. עוד לא קיבלנו שקל מהפעימה הראשונה. אני מנסה לצוף מעל המים עם עסק של 250 עובדים. הכול עליי, אני נשאר חשוף עם הכול, עובדים שהחזרתי, שכירות שהתחלתי לשלם אחרי שחזרנו מהקורונה, ארנונה, הוצאות שאתה משלם לספקים במזומן כי בענף שלנו חזרו אחרי הקורונה לעבוד במזומן בגלל שהם מפחדים. אנחנו מבינים אותם לחלוטין, אז אתה ממן את כל הדבר הזה ועד שאתה לוקח אויר בשביל לזחול קדימה, עוד הפעם הכול נעצר. פחות מ-250 אנשים זה לא כלכלי, זה הפסד ואם זה ימשיך לדעתי נראה פה התרסקויות ענקיות".

"אני מכיר חמישה שהם חברים טובים שלי שלא השתלם להם להמשיך, שמו את המפתחות והלכו. פשטו רגל וזה סוחב אחריהם ספקים ועובדים וזכויות של עובדים ובעלי נכסים. זה לא לעניין וזה גלגל. האטמוספירה לא נעימה בכלל אנחנו מאוד מקווים שמישהו בממשלה יבין שלפחות 250 נותן לנו ולעובדים שלנו אויר לנשימה. כשאת עושה תוכנית עסקית לעסק כזה - אם אומרים לך מראש 250 אנשים את לא מתחילה, את לא חותמת חוזה שכירות", סיפר.

לסיום אמר עמירה: "הממשלה צריכה להבין - הגלגל הזה זה גלגל של 250 עובדים במשק, לא גלגל פשוט. אנחנו מעסיקים וקשורים עם המון ספקים ועובדים ואם חלילה הגלגל הזה, רק 20-30 אחוז ממנו יתרסק - המדינה תיכנס לפלונטר רציני מאוד ועלויות מטורפות. יש מיליון מובטלים, רבע זה אנחנו".

 

עריכה: עופרי גליכמן

30/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"פחות מ־250 איש באירוע זה הפסד"
"פחות מ־250 איש באירוע זה הפסד"  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris