103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"לערבי אסור להדליק את הכיריים ולבשל עליהן"

המועצה הדתית בירושלים אסרה על הטבח מוסטפא במסעדת 'קאלו' לטגן על כיריים קרמיות • דוידוב נדהמה: "הבעלים סרב, ומיד נלקחה ממנו תעודת הכשרות"


בפתח התוכנית התייחסה ענת דוידוב לדברים שאמר יעקב בן אלול, הבעלים של מסעדת 'קאלו' בירושלים, הבוקר (ג') ב-103fm: "השבוע המועצה הדתית בירושלים אסרה על הטבח שלו, מוסטפא, לטגן חביתות על אינדוקציה - כיריים קרמיות. כי כמו ששמעתם, לערבי אסור לטגן חביתות. כך לפחות סבורה המועצה הדתית בירושלים.

"ואיך נולד הסיפור הזה אתם שואלים? השבוע כאמור, הגיע כבכל יום לבית הקפה/מסעדה של קאלו, משגיח כשרות מטעם המועצה הדתית בירושלים. זה אותו משגיח שבא גם יום לפני, ויומיים לפני, ושלושה ימים - שום דבר חדש.

"אז מה פתאם עכשיו? ראה המשגיח שהטבח הערבי, רחמנא ליצלן, מטגן חביתה, מי ישמע, על האינדוקציה, הכיריים הקרמיות, והזדעזע. פנה ליעקב בן אלול הבעלים, שיורה מיד למוסטפא הטבח הוותיק להפסיק לטגן חביתות ולבשל מיני מאכלים. כי כמו ששמעתם, לערבי אסור להדליק את הכיריים, ולבשל עליהן. כמובן שבן אלול סרב, כפי שהיה מצופה ממנו, ומיד נלקחה ממנו תעודת הכשרות של בית הקפה.

"הבוקר, בתוכנית שבע תשע, כאן ב-103fm, אמר לנו בן אלול שהוא ימשיך לעבוד, ללא תעודת הכשרות, ומי שאוהב את המקום בדרך בית לחם בירושלים, שימשיך לבוא ולאכול מטיגוניו המשובחים של מוסטפא.

"תגובת המועצה הדתית: 'הטכנולוגיה שהוכנסה לאחרונה למטבח, הפכה את נושא הבישול עליה ללא אפשרי מבחינה הלכתית, נשמח להשיב את תעודת הכשרות עם תיקון המכשור הרלוונטי'.

"אז מה, הכל בגלל אינדוקציה?".

30/06/2020
הישארו מעודכנים

ענת דוידוב
ענת דוידוב  |  צילום: 103fm