לאור העלייה בנתוני התחלואה בנגיף קורונה בישראל החליטה הממשלה לחזור ולהטיל מגבלות על הציבור. כחלק מהצעדים הננקטים למיגור התפשטות הנגיף במדינה, הוחלט להגביל התקהלויות באולמות אירועים ל-50 בלבד. ניר שפר, בעל אולם האירועים וחבר באיגוד האולמות שוחח עם ענת דוידוב ב-'איפה הכסף?' 103fm על סגירת ענף האירועים.
ניר שפר טען כי החלטת הגבלת ההתקהלות שעברה היום (א') בוועדת הקורונה, משמעותה היא סגירת אולמות האירועים. "זה לא כלכלי ואין היתכנות בשום צורה שהיא לעשות אירועים ל-50 אנשים. אנחנו כמובן לא יכולים וברור שאנחנו במשבר מאוד גדול - היום זה החתונות האחרונות, מחר בבוקר סוגרים את הענף". הוא הדגיש כי עולם האירועים לא בנוי רק מהאולמות והגנים, אלא מהרבה "בעלי מקצוע שהם חלק אינטגרלי מהפעילות שלנו - מעצבים, מפיקים, די'גיי, צלמים, צלמי וידאו, שרשרת מאוד גדולה שמגיעה בסוף גם לחקלאי שמגדל את העגבנייה או הפרח. שרשרת מאוד גדולה שנפגעת מהסיטואציה הזאת".
היום התקיימה שיחה של בעלי אולמות ושר האוצר, על כך אמר שפר: "שר האוצר מגלה אוזן קשבת, הוא מבין את המצוקה, את הסוגיה ומבין שענף האירועים נסגר מחר. הוא ביקש מהצוות שלו והנחה אותם באופן מידי לבנות מתווה, אנחנו אמורים לחזור ולהיפגש במשרד האוצר עם המנכ"לית כדי לעבור על אותו מתווה שהם בונים, מתווה סיוע שאמור לשמור אותנו בחיים. מתווה שאמור לטפל בהוצאות הבלתי נמנעות שלנו ואנחנו מאוד מקווים שזה ישאיר אותנו בחיים. כי אם לא יהיה מתווה שישמור עלינו, אז פשוט אולמות אירועים יסגרו, תהיה קריסה וחדלות פירעון".
הוא הסביר כי לאור הסגר שהוטל בתחילת הגל הראשון של קורונה בישראל אולמות רבים הגיעו לכדי חדלות פירעון, ואף סיפר כי יש "מקומות שקיבלו אפילו צווי פינוי, צריך לזכור שיש הרבה מאוד אולמות שעובדים תחת שכר דירה ויש בעלי נכסים שלא קיבלו את שכר הדירה כי אותם אולמות לא עבדו, ופנו לבתי משפט". הוא הסביר כי שכר דירה של אולם מוערך במאות אלפי שקלים, "מדובר בשטחים מאוד גדולים, אולמות של אלפי מטרים, גנים עם הרבה דונמים. כמובן שיש גדלים שונים, יש מקומות קטנים שזה סדרי גודל של 50-100 אלף שקל לחודש ויש גם מעל 300 אלף שקל, זה תלוי במיקום".
לסיום, התייחס שפר לזוגות המתחתנים שנאלצים להתמודד עם חוסר הודאות, ואמר: "ליבנו עם הכלות והחתנים, הם הלקוחות שלנו. זו סיטואציה מאוד מורכבת, העלנו את זה היום בשיחה עם השר, הם מבינים את המורכבות, הסיטואציה והמדינה שעצרה אותנו מלעבוד היא זאת שצריכה כרגע לעזור לנו בסיוע, כדי לפתור גם את הנושא של הזוגות. הבנו שהם בוחנים את הסוגיה הזאת, הם מבינים אותה, את המורכבות, בודקים איך יכולים לעשות את זה ואנחנו ממש עם מלוא תשומת הלב גם על הסוגיה הזאת. מאוד חשוב שהזוגות יקבלו גם, המלחמה שלנו היא לא רק על העסקים אלא גם על הזוגות שהם הלקוחות שלנו".
עריכה: עופרי גליכמן