העלייה התלולה במספר חולי הקורונה בשבועות האחרונים עלתה מדרגה, זאת לאחר שביממה האחרונה אובחנו כמעט 1,800 ישראלים כחולים בנגיף - המספר הרב ביותר של חולים ליום מאז תחילת המשבר. בעקבות החשש מאבדן שליטה, החליטה הממשלה היום להחמיר את המגבלות על הציבור.
שר האנרגיה יובל שטייניץ (הליכוד) שוחח עם אריה אלדד ורוני בר-און ב-103fm והתייחס בתחילת דבריו לאפשרות להטיל סגר על הציבור, שנדחתה כעת לפחות לימים הקרובים: "התשובה היא חד משמעית סגר. היינו צריכים כבר לפני חודש ומעלה להטיל סגר של כעשרה ימים, כי חשוב מאוד להוריד את נתוני התחלואה באופן דרמטי ומיידי. כל ההגבלה תהיה טובה, אבל השאלה אם אנו רוצים עכשיו מאבק של כמה חודשים כדי להוריד את נתוני התחלואה, לפתוח את השמיים לטיסות ולהסיר את המצור האווירי שהוא מאוד בעייתי מבחינה כלכלית, או שאנו עושים את זה עם צעד חריף אבל מיידי, סגר עכשיו כדי להקל אחר כך".
בהמשך דבריו, מנה השר שטייניץ את הגורמים הפוגעים בכלכלה הישראלית מתחילת המשבר: "הכלכלה נפגעת קשה משלושה גורמים, ואמנה אותם מהקל אל הכבד: הדבר הראשון שפוגע בכלכלה הוא המגבלות שפוגעות בהמון אנשים וצריך לפצות על הפגיעה הכלכלית הזאת. הפגיעה השנייה בחומרתה היא ההתנהגות ההססנית והחששנית של הציבו שכמעט לא מבקר מקומות שנותרו פתוחים ובצדק, מפאת החשש להידבק נוכח שיעורי התחלואה. אך הפגיעה הקשה והמסוכנת לטווח הארוך היא המצור האווירי".
על הנגזרות הקשות של סגירת המרחב האווירי בישראל סיפר: "אני מדבר עם אנשי הייטק, ומקבל בימים האחרונים המון פניות מפני שהתחיל גל של פיטורים גם בהייטק. הם שואלים כמה חודשים אפשר לקיים את הקשר עם חו"ל דרך תוכנת ה'זום'. הפגיעה בתעשיות, בייצוא, בהייטק ובהשקעות בישראל מעבר לכמה חודשים, מתחילה להיות משמעותית. הכי קריטי כרגע זה לפתוח את המצור האווירי על ישראל, האינטראקציה בין ישראל לבין העולם נפגעת קשה בגלל הסגר האווירי".
בסוף דבריו, התייחס שוב לסוגיית הסגר המעוררת הדים, והסביר: "אם נצליח להוריד שוב את התחלואה על ידי סגר של כעשרה ימים, יחודשו הטיסות בין אירופה לישראל וגם להרבה מקומות האחרים. נהפוך למדינה ירוקה, ולכן מאחר שאני חושב שזה קריטי מבחינה כלכלית, אני מעדיף סגר אחד נושם מיידי עם אישור לצאת מקומות עבודה, מאשר היגררות למערכה ארוכה שאולי ננצח בה, אבל שתימשך כמה חודשים".
עריכה: מיכל קדוש