שרית דשא, מנהלת פיתוח במשרד הבריאות, שוחחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm על החידושים בגרסה החדשה של האפליקציה 'מגן 2.0'. דשא הסבירה את היתרונות של האפליקציה והדגישה את חשיבות השימוש באפליקציה.
אפליקציית 'המגן' היא אפליקציה אשר נועדה לסייע בעצירה של שרשראות ההדבקה, על ידי כך שהיא מתריעה בפני המשתמשים על חשיפה אפשרית לחולה קורונה מאומת. 'המגן' גם מנחה את המשתמשים כיצד עליהם לפעול במקרה שנחשפו. שרית דשא, מנהלת פיתוח במשרד הבריאות ציינה כי "האפליקציה שומרת על פרטיות של המשתמשים, כל המידע נמצא על המכשיר בלבד, משרד הבריאות לא יודע אם משתמשי האפליקציה מקבלים הודעה. האחריות היא לגמרי שלנו".
היא ציינה כי בגרסת המגן המקורית, "האפליקציה באמת הושקה בזמן מאוד מהיר וכתוצאה מכך בתחילת הדרך היו לא מעט טעויות". בגרסה החדשה של המגן שנקראת המגן 0.2 דשא הסבירה כי השינוי הגדול הוא הוספת סוג נוסף של איתור מגעים. "באפליקציה המקורית אנחנו מזהים חפיפה בינינו ובין מסלול של חולי קורונה, על ידי כך שאנחנו אוספים מידע מה-GPS ומשווים את המיקום ב-14 יום האחרונים למיקומים של חולי קורונה, ואם יש הצלבה אנחנו מתריעים. במגן 0.2 יש לנו קפיצת מדרגה, בנוסף למידע מה-GPS שממשיך להופיע, אנחנו משתמשים גם בטכנולוגיה של בלוטות' שמאפשרת לתת לנו התראות יותר מדויקות ממרחק של מטרים בודדים".
כלומר, "זה כבר לא עניין של איפה היינו, אלא בעצם אנחנו יודעים האם היינו בקרבה למכשיר של משתמש אחר באפליקציית המגן". היא הוסיפה ואמרה כי החידוש אמור לפתור את הבעיה שהייתה בגרסה הקודמת, שאנשים אשר שהו בבניין עם חולה מאומת, קיבלו הודעה על חשיפה, כיוון שבגרסה החדשה מדובר על "מדידה של מטרים ספורים. אנחנו לא נציין את המיקום, אלא את הזמן בו הייתה חשיפה".
כמו כן, מנהלת הפיתוח במשרד הבריאות הסבירה כי הנתונים נשמרים במאגר 'דאטה-בייס' אשר "נשמר במכשיר בלבד, המקרה היחיד בו מידע משותף עם משרד הבריאות וגם זה בצורה וולונטרית זה כאשר משתמש נמצא כחולה קורונה, כחלק מהחקירה האפידמיולוגית הוא נשאל האם הוא מוכן לשתף את המידע שלו עם משרד הבריאות במקום לנסות להיזכר איפה היה ב-14 ימים האחרונים. הוא מעלה את המידע".
גולן יוכפז תהה מדוע יש צורך באיכוני השב"כ אם יש כלי לאיתור מגעים מדויק, כפי שהיא טוענת. דשא הסבירה: "אנחנו מדברים על 2 כלים שהם משלימים, המטרה היא שכמה שיותר באמת אזרחים יבינו את החשיבות של אפליקציית המגן, יורידו אותה, בתקווה שבהמשך לא יהיה צורך. אנחנו בעצם מתייחסים למגן בתור כלי שנועד לעזור לכולנו. כולנו רוצים לצאת לחזור לשגרה, לחלוטין וולונטרי".
לסיום, אמרה דשא: "אנחנו קשובים לציבור ובגרסה הראשונה הכנסנו עוד שיפורים אז אנחנו קוראים לכל מי שמחק או לא התקין – להתקין".
האפליקציה זמינה להורדה כבר עכשיו.
עריכה: עופרי גליכמן