פרופ' ירון זליכה, ראש החוג לחשבנאות בקריה האקדמית אונו, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד והתייחס לירידה של הצמיחה במשק ועל הנתון שפורסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. האם אפשר היה לצמצם את הנזק? לדבריו של זליכה בהחלט.
"צריך לבדוק את כל המדיניות הכלכלית, ולכוון את כולם להיות פרו צמיחה", הסביר פרופ' זליכה, "אבל זה לא ככה כיום גם לפני המשבר וגם בעקבותיו. לדוגמה: אם יש הטבת מס בתוך פקודת המיסים שאומרת שאם שתי חברות מתמזגות ואם היחס ביניהן הוא עד 1 ל־9 הם יקבלו פטור ממיסים למיזוגים". בהמשך תהה פרופ' זליכה: "עכשיו בוא תסביר לי בשם אלוהים למה אנחנו היינו צריכים לתת פטור למשפחת עופר שמחזיקה בבנק מזרחי ולמשפחת אליהו שמחזיקה בבנק איגוד על ההחלטה שלהם להתמזג ולהעלים בנק מהשוק המצומצם גם ככה? אם אתה יכול למצוא היגיון כלשהו בהחלטה הזו שנעשתה בחסות משלם המסים הישראלי. בזמן שאתה יודע מה נטל המיסים על העסקים הקטנים? 60-70 אחוז מס. אתה רוצה עוד דוגמה? בבקשה: יש לנו 100 מונופולים. אז בוא תסביר לי איזה מונופול ירד מהרשימה בעשור האחרון? אני יכול להגיד לך שעלינו מ־100 מונופולים ל־101 בגלל מונופול שבנה נתניהו מתאגיד הגז".
עוד הוסיף זליכה: "בעונותיי הייתי חשב כללי והייתי אחראי על מגוון הפרויקטים בתחום התשתית במדינה החל ממתקני ההתפלה, ועד לכביש 431 וקטע 18 של כביש 6. בוא תשווה בשנים האלה מה היה התקציב המתוכנן לבין הביצוע. אל תטרח, לא היה פער. אם תסתכל על הפרויקטים האחרונים היום כמו הרכבת לירושלים והרכבת הקלה בתל אביב, והשד יודע מה. אתה תגלה שהממשלה מבזבזת עשרות מיליארדי שקלים על חריגות מהתקציב, ומאיפה זה מגיע? מהמיסים של העסקים הקטנים. "מדינה מנהלים. ממש כמו שמנהלים עסק גם מדינה מנהלים", הדיש פרופ' זליכה, "כשאין לך כישורי ניהול, ושום אופק או מדיניות השאלה היא האם גם השנים הבאות ימשיכו להיות אבודות עבורנו".