מי ששימש כתובע במשפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, עורך הדין אורי קרוב, התייחס לאיומים המופנים כיום כלפי התובעת במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו – הפרקליטה ליאת בן ארי. כמו כן, הוא הגיב לטענות כי הוא 'נרדף' בזמן משפטו של אולמרט.
עורך הדין אורי קורב נזכר בתקופה בה היה התובע במשפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, והשווה זאת למשפטו של נתניהו המתנהל כיום. בניגוד לפרקליטה ליאת בן ארי, עו"ד קורב ציין כי הוא לא היה מאובטח. "בעניין הזה צריך לומר בצורה ברורה - המתקפות האישיות כלפי ליאת בן ארי ובמיוחד כלפי בני משפחתה לא ראויות". כמו כן, ציין כי בני משפחתו לא ספגו איומים, ועל כן הדגיש: "הדבר הזה לחלוטין מחוץ לכללי משחק. תקיפה של בני משפחה, במיוחד קטינים או על גבול הקטינות הוא מעשה לא ראוי. אני מקווה שהאבטחה היא בהלת שווא, אבל בכל מקרה זו סיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת".
ענת דוידוב ציינה בפני עורך הדין כי האבטחה סביב הפרקליטה עלתה לרמה 4, וטענה שכנראה שלא מדובר בבהלת שווא. הוא השיב לדברים, וטען שעצם העובדה שיש סביבה אבטחה, "היא סיטואציה בלתי מתקבלת על הדעת וצריכה להוות תמרור אזהרה לכולנו. לא יכול להיות שתובעים במדינת ישראל בתיקים מסוג זה ובני משפחתם יזכו לאבטחה, זה מצער שזה ככה". לטענתו, "אחד ההבדלים הגדולים בין נתניהו ואולמרט במידת ההשפעה, נקרא לזה כך, של המתקפות על צוות התביעה היא שלראשון יש חיילים נקרא לזה כך או הרבה תומכים ובסיס התמיכה של נתניהו הרבה יותר חזק משל אולמרט. הדבר הזה משתלב עם הרשתות החברתיות והאלימות שכולנו מכירים".
גולן יוכפז טען שיש עוד הבדל גדול, "ראש הממשלה נתניהו עדיין משמש בתפקידו, לעומת אולמרט שלא היה רה"מ. על כך השיב עורך הדין: "בפועל מדובר בהבדל, מה היה קורה אלמלא? אנחנו יכולים כל אחד רק לנחש, לי יש את הניחוש שלי. צריך לעשות את ההבחנה ולהיות זהירים במה מדביקים למי. המילה הסתה כנגד מערכת המשפט, יש כנראה גם הסתה אבל יש גם ביקורת והערבוב של כל הדברים האלה לפעמים בעיתי. צריך לראות מי אומר מה, כשאנחנו באים לבחון את הדברים האלה אני מרשה לעצמי לומר שברור לכולנו שלא מאבטחים את ליאת בן ארי בגלל חשש מנתניהו. אז צריך לזכור גם את העניין הזה".
על האפשרות שמדובר בתומכיו של רה"מ אשר מונעים מהביקורת הרבה על מערכת המשפט והאכיפה הוא אמר: "יש גם אנשים שפועלים, אני מנחש הרי אני לא יודע מי עושה מה, מה שנקרא באים לעזור מטעם עצמם. אני די משוכנע שהוא לא חותם על כל משפט ואמירה, במיוחד לא על אלה שאנחנו יודעים שהיו איומים ברשת לפגוע בה ובבני משפחתה. אני חושב שהדברים האלה צריכים לקבל טיפול מצד המערכת. אסור לחבר בינם, זה בעיתי לחבר בינם ובין הביקורת שיש לאנשים על מערכת המשפט וזכותם שתהיה להם ביקורת".
כאשר כיהן עו"ד קורב כתובע במשפטו של רה"מ לשעבר אולמרט, הוא סיפר כי "היה והיו ניסיונות מה שנקרא להעביר את הפוקוס אליי כתובע. המילה מאוים לפחות מבחינתי לא התאימה לסיטואציה. אבל האם חיפשו אותי? האם תובע שמנהל תיקים מהסוג הזה בעצם שמים אותו גם על המוקד? התשובה היא חד וחלק כן. מי שמטפל בתיקים האלה, ראינו את זה אז ואנחנו רואים את זה ביתר שאת היום, הופך לחלק מהסיפור. זה כנראה חלק מהמשחק. אנחנו נתקלנו שם בדברים שאני חושב שהייתי מגדיר אותם משחק מלוכלך בד"כ עו"ד אמורים להיות מחוץ לזירה".
הוא לקח כדוגמא את המקרה בו הוקלט ללא ידיעתו, "באיזו שהיא מכללה אומר דברים שלא הייתי צריך לומר. אבל הם נאמרו בבדיחות הדעת בפורום מאוד קטן והפכו ל'מגה' סיפור. לא כיניתי שופטים חמורים. בבדיחות הדעת השתמשתי בדוגמא, יכולתי לבחור שפה יותר מוצלחת אבל הרעיון היה שלקחו משהו שהיה בחדר, שאותם סטודנטים כתבו מכתב לנשיאה בייניש שהם כולם רוצים לעבוד בשירות המדינה בגלל הכבוד שהם רוכשים מתוך ההרצאות שלי. אבל זה לא העניין, העניין הוא - האם הדבר הזה היה אמיתי או ששימש לצורך ניגוח תובע במשפט רה"מ? והתשובה הנכונה היא התשובה השנייה".
כמו כן, הוא שיתף כי היו כנגדו "התקפות והכפשות לכל אורך המשפט. הייתה איזושהי תלונה שהוגשה כנגדי ומי שהיה אז מפקד מחוז ירושלים עם משהו שהוא על גבול הקיצוני, פניה ליועץ לפתוח נגדנו בחקירה משטרתית בטענה שעברנו עבירות פליליות כשברור לחלוטין שהטענות האלה היו מופרכות ומצוצות מן האצבע".
עריכה: עופרי גליכמן