משרד התרבות הודיע היום (ב') כי אולמות התרבות ייפתחו ב-1 בספטמבר, וזאת בהתאם לנתוני התחלואה בקורונה ואחרי חודשים ארוכים במהלכם אומנים, שחקנים ועובדי במה לא עסקו במקצועם. רן גואטה, מנכ"ל תיאטרון הקאמרי, שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm על ההחלטה שהתקבלה, הסביר על הדרכים בעזרתם ניתן יהיה לשמור על בריאות הקהל גם בתוך אולמות סגורים, והתייחס גם למצבם הכלכלי והנפשי של העובדים בענף התרבות לאורך החודשים האחרונים.
"הכריחו את משרד הבריאות לתת תאריך לפתיחת אולמות התרבות, כי באמת לא הייתה שום סיבה הגיונית לסגור אותם", אמר רן גואטה בפתח דבריו ושיבח את יו"ר ועדת הקורונה, חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון. "מגיעות לה הרבה נקודות זכות. היא באה ואמרה שהיא לא מוצאת נימוקים למה לא לפתוח את אולמות התרבות".
כבר בחודש יוני אושר מתווה לפתיחה מחדש של ענף התרבות, אך העלייה בתחלואה הובילה לסגירת האולמות שוב זמן קצר לאחר מכן. האם גם הפעם אותה סכנה מרחפת מעל ההחלטה שהתקבלה? "זה יכול לקרות, אנחנו מודעים לכל ההשלכות שיהיו אם זה יקרה. אבל אנחנו בחרנו לחיות עם הקורונה, ונצטרך להתמודד ולחשוב על פתרונות יצירתיים", אמר גואטה והדגיש, "נעשה הכל על מנת להניע את הגלגלים ונראה לכולם שהתיאטרון הוא מקום בילוי בטוח. נשמור על המרווחים, ובמהלך ההצגה כולם יהיו עם מסיכות. אין שום סיבה שאולמות התיאטרון יהיו מקור להידבקות".
בהמשך, התייחס גואטה למצבם של העובדים על הבמה ומאחורי הקלעים, שנפגעו כתוצאה מהמשבר. "זה האוכל והמים שלהם. הרבה מהאנשים האלה לא יכולים לעשות הסבת מקצוע, לעבוד במשהו אחר כדי להרוויח כסף. כל עובד אצלנו שיוצא לחל"ת הוא מוגבל ולא יכול להשתכר במקומות נוספים. נלחמנו על מנת למצוא מודל תעסוקתי גמיש יותר", הסביר גואטה. "אם אדם מקבל חל"ת של 5000 שקלים בחודש, ושכר הדירה שלו הוא 6000 שקלים והוא צריך להאכיל עוד שני ילדים, הוא מתחיל להסתבך. זה הגיע למצב שאנשים הגיעו לקחת חבילות מזון, זה נורא".
עריכה: ג'וני דוב