לאחר הטענות על כך שיש סעיף נסתר בהסכם השלום עם איחוד האמירויות, הבית הלבן וראש הממשלה בנימין נתניהו הוציאו הודעות לעיתונות בהן הכחישו את סוגיית מכירת מטוסי ה- F35 לאיחוד האמירויות בתמורה להסכם. חבר הכנסת משה (בוגי) יעלון (יש עתיד-תל"ם) שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב על הנושא הבוער, ועל הדרתם של שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי מהתהליך.
שר הביטחון לשעבר משה בוגי יעלון התייחס להודעה שפרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בה הוא מכחיש בכל תוקף את הטענה שהוא אישר לאמריקנים למכור לאמירויות מטוסי F35 וטכנולוגיות מתקדמות נוספות. הוא ציין כי נתניהו "טוען שבתוך ההסכם שהוא קורא לו הסכם שלום אין דבר כזה F35, הוא כנראה צודק. אני משוכנע שיש הבנות עם האמריקנים לגבי עסקאות נשק בסכומים מאוד גדולים לאיחוד האמירויות. כל הפירוט הזה גורם לי לחשוד בו שמאחורי הגב בהסכמה בעל פה הוא אישר לאמריקנים". הוא ציין כי בעבר ישראל אישרה את מכירת מטוסי ה-F16, "אולי יהיה נכון לאשר את ה-F35 אחרי תקופה. אבל לעשות את זה באופן נלוז כזה? תוך הסתרה ממשרד החוץ, הביטחון, קבינט, ועדת חוץ וביטחון, זה באמת מזכיר לי במידה רבה את פרשת הצוללות".
הוא הסביר כי זוהי תופעה החוזרת על עצמה, "כמו שהיה עם הצוללות - יכול להגיד נתניהו, הנה בנובמבר 2014 שיחה שלי עם שר החוץ הגרמני שהתנגדתי למכירה של צוללות מתקדמות למצרים. ראו איזה פלא, פברואר 2015 אנחנו מגלים שממשלת גרמניה מוכרת צוללות מתקדמות למצרים באישורו, מאחורי הגב, של נתניהו - אותו סיפור. הם טוענים שמי שאישר זה נתניהו – אז שיהיה בו אמון? לא לגיטימי לשקר לעם ישראל, וודאי לא לשר הביטחון והחוץ, והקבינט שעסקאות מהסוג הזה צריכות לעבור את אישורו. לכן, יש פה התנהלות באמת נלוזה, כל מערכות השלטון שאמורות להוות איזונים ובלמים, כל זה כבר נזרק לפח".
הרמטכ"ל לשעבר טען כי "הרקע והעיתוי הם ללא ספק פוליטיים. אני מברך על זה שבסופו של דבר היחסים במקרה זה עם האמירויות, נרמול יחסים עם כל מדינה ערבית הוא מאוד מאוד חשוב. אך אין לי ספק שהאמריקנים והאמיראתים באישורה של מדינת ישראל, מאחורי הגב של מערכת הביטחון, למעשה קיבלו החלטה לספק אמצעי לחימה מתקדמים שעד היום לא אישרנו, לא F35 ולא מל"טים מסוגים מסוימים - אז בוא נקיים על זה דיון. אז מקיימים דיון עם אנשי המקצוע, מביאים אנשי חיל אויר, אנשי מודיעין". לדעתו, אסור לאפשר את מכירת המטוסים "אם מדובר ב-F35 כמו של ישראל, ודאי לא בעיתוי הזה".
גולן יוכפז: האמריקנים אומרים שאין בהסכם סעיף כזה.
"בהסכם, ומחוץ להסכם?"
בהמשך, יו"ר תל"ם התייחס להדרתם של שותפיו לשעבר, שר החוץ גבי אשכנזי ושר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ מהסכם השלום, ולטענה כי הדבר נעשה בשל חשש שהמידע היה מגיע לאיראנים: "זה מזכיר לי את הטיפול בקורונה, כל עוד הוא חשב שזה רק תהילה - נתניהו לוקח את כל הקרדיט, הכול בזכותו. לא רצה שחלילה שגנץ ואשכנזי יהיו חלק מהתהילה שישתתפו בדיונים, לכן אני אומר זה פוליטי הרקע והעיתוי הוא פוליטי. לכל אחד יש אינטרסים שלו, הם מציגים את זה בצורה אחרת מנתניהו - הם מנעו את הסיפוח שהיה, כמו שאמרתי, ספין. הוא לא התכוון, הוא השתמש בזה פוליטית, תוך תשלום מחיר. אותו דבר עם הקורונה, מרוב רצון לשווק את עצמו כליגה אחרת ,ובלעדיו המדינה לא תשרוד, ואין לו תחליף - אנשים מתו בגלל המידור שהוא עשה למשרד הביטחון בתחילת ניהול האירוע".
שר הביטחון לשעבר סיפר כי במהלך הקריירה הצבאית והפוליטית שלו, הוא זכה לעבוד עם "5 ראשי ממשלה שידעו לבצע עבודת מטה, גם להציג שיש מחירים להסכם, ידעו להציג את המחירים בפני הפורמים הנכונים, מערכת הביטחון, הקבינט, משרד החוץ. בעצם הפכנו כבר באין רואה הפכנו לדמוקטטורה, לשלטון יחיד וזה מסוכן. מה גם שהאיש אמר על מישהו אחר שראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, והוא לא רק בחקירות אלא בכתבי אישום, עלול לקבל החלטות על בסיס האינטרס האישי-הישרדותי שלו ולא על פי האינטרס הלאומי"
הרמטכ"ל לשעבר הודה שהוא "מודאג מזה שבעצם בנימין נתניהו ממנה סביבו 'יס-מנים', יש סביבו וואקום מבחינה מקצועית, גם בלשכה שלו וגם במערכות השונות. הוא ממנה 'יס-מנים' שלא חולקים על דעתו, אני חווה את זה בוועדת חוץ וביטחון שם עולות שאלות קשות, סביבתו הופכת לשופרותיו ורבים מהם מביעים עמדה לא מקצועית אלא פוליטית. זה מדאיג אותי.
לדעתו, "אנחנו מדינה כבר במצב של הפרעה, אמרתי את זה, מדינת ישראל הפכה להיות בת ערובה של נאשם בפלילים שעוד חקירות לפניו ואנחנו משלמים על זה מחיר. אנשים מרגישים את זה גם בכלכלה, במקרר, בעניין זה אנחנו מדינה בהפרעה. לכן, הוא חייב להתפטר".
עריכה: עופרי גליכמן