הקבינט
עם רוני דניאל, אלון בן דוד ויואב לימור

חדל קשקשת ברשת

10689

הגם אתם שמעתם על הקונספירציות הרבות אודות הרשת הסלולרית המשוכללת 5G? • מהנדסת האלקטרוניקה אורית גבע עם כל מה שלא ידענו על הרשת המסתורית


אם שוטטתם ברחבי הרשתות החברתיות במהלך החודשים האחרונים, ודאי צפיתם בשלל קונספירציות בנושא רשת התקשורת הסלולרית 5G. הרשת החדשה מייצרת פחד רב בקרב הציבור ועיקר המקטרגים, מצביעים על רמות קרינה סלולרית גבוהות יותר. חלקם אף מאשימים בניסיון ריגול מצד המדינה. אורית גבע, מהנדסת אלקטרוניקה, מומחית במערכות תקשורת אלחוטיות הפריכה את השמועות באשר לרשת החדישה, והפיגה את מסך הערפל.

אורית גבע הסבירה מה זו בעצם רשת התקשורת הסלולרית החדשה 5G. לדבריה, מדובר בהתפתחות טבעית של רשת ה-4G, בה כולם משתמשים בימים אלו. הרשת החדשה נועדה לשפר את התקשורת הסלולרית, "קצב העברת נתונים יהיה יותר טוב. בחוויה האישית הנטפליקסלא ייתקע, שיחות וידאו הרבה יותר מציאותיות ומהירות. באפליקציות, במחשבה היותר גדולה, זה נותן אפליקציות הרבה יותר מתוחכמות, למשל הנושא של ערים חכמות. לרשת את הערים בתקשורת ולשלוט על הנורות בדרכים, לקבל כל מיני חיווים או כל הנושא שהרכב יוכל לדבר עם הרמזורים".

היא התייחסה לקונספירציות השונות סביב הנושא, והבהירה: "יש תחרות טכנולוגית גדולה בין סין לארה"ב, גם בנושאים טכנולוגיים. קמו הרבה קונספירציות סביב ה-5G, שאנשים מאוד חוששים ממנו, בעיקר משום שהם פחות מכירים. גם כשקם ה־4G והתקשורת הסלולרית בכלל, אנשים מאוד חששו ופחדו. האחרונה קמה בהקשר של הקורונה, כאשר סין פרשה רשת 5G באזור ווהאן, העיר בה התפרצה המחלה. אמרו שמה שגורם לאנשים לחלות זה לא הקורונה זה ה־5G. בגלל שאנחנו מדברים על תדרים יותר גבוהים, הגל יותר מתקשה לעבור מרחקים ארוכים. לכן, פורשים יותר אנטנות, ומכאן עלה החשש של אנשים שזה יותר קרינה וכו'. אבל זה לא המצב".

היא הוסיפה כי "לחשוש זה דבר טוב, לשאול שאלות ולהטיל ספקות זה דבר מאוד טוב". אך הדגישה כי מדובר בתקשורת בלתי מייננת, "תקשורת הסלולר וה־WiFi, למי שלא מכיר זה תקשורת בלתי מייננת. כרגע אנחנו יודעים שארגון הבריאות העולמי טוען שההשפעה של 5G כמו 4G - בלתי מזיקה. יש לה השפעה על הגוף והרקמות האנושיות, כמו כשאתה משתמש בבית במיקרוגל. גם כיום שאתה משתמש האוזן שלך מתחממת, יש איזה שהוא חימום. לכן התקנים והסטנדרטיים העולמיים קובעים עוצמות שידור מותרות של הטלפון. זה לא אמור להיות יותר חם, זה אמור להיות אותו דבר.

בישראל, כך מסבירה המומחית למערכות תקשורת אלחוטיות, "אנחנו מפגרים בהרבה שנים מאחוריי העולם, אנחנו כרגע במצב ש־5G אצלנו לא בשימוש .כרגע משרד התקשורת מחלק תדרים בעצם לחברות הסלולר, כאשר התדר בשימוש יהיה 3.5 ג'יגה־הרץ. לחברות התקשורת יש 4 שנים לפרוש תשתית ולהכניס את ה־5G לשימוש. ככה שאנחנו קצת בפיגור אחרי העולם".

 

עריכה: עופרי גליכמן

27/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הדאגה סביב רשת ה-5G. טלפון סלולרי
הדאגה סביב רשת ה-5G. טלפון סלולרי  |  צילום: Ingram Images
Paris