אחרי שתלמידי כיתה י"ב בכפר סבא תלו שלטים בכניסה לתיכון בעיר, בו הופיעו כתובות שמעודדות לאונס והטרדה מינית, הורים בכפר סבא מוחים נגד המקרה וקוראים לשבות מחר (ג'). מורן מישל, אמא לתלמידת כיתה י"א בתיכון כצלנסון בכפר סבא וממארגנות שביתת המחאה, שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm ודרשה טיפול הולם שימנע את מקרה האונס הבא במדינה.
"התופעה רחבה, זו תופעה חברתית חולה שמתחילה בשלטים ונגמרת באונס הבא", הביעה מישל את חששותיה הכבדים. "כולנו ראינו את זה קורה. רק לפני שבועיים התקיימה כאן מחאה גדולה בעקבות מקרה שאינו חד-פעמי ואינו עוף מוזר בשטח. אם זה חוש ההומור של הילדים הללו וזה מה שמצחיק אותם, נדרש בדק בית ומהר".
על אף שהשלטים עוררו סערה גדולה בשלט, בית הספר גילה אותם עוד בטרם בית הספר נפתח ומנע את תלייתם. "לא מדובר באם נתלו או לא נתלו השלטים", הדגישה מישל. "הנוער שלנו חי בעולם דיגיטלי, והשלטים יצאו החוצה. בנות כיתה י' בהחלט כן נחשפו לתוכן הזה, ואין שום גרעין של משמעות בשאלה האם נתלה או לא נתלה השלט בסופו של דבר".
"אחת הסיבות שאנחנו יוצאות ויוצאים למחאה מחר, היא שבית הספר והעירייה טיפלו במקרה זה בדלת אמותיהן. מדובר בתופעה שאינה ייחודית לבית הספר או לעיר, וכל מקרה של טיפול בדלתיים סגורות מצמצם את ההבנה שלנו לגבי היקף התופעה. היום זה כפר סבא, לפני שבועיים אילת, ומחר זה בעיר אחרת", אמרה מישל. "אין בית ואין עיר שמוגנים היום מפני התופעה הזו. היום הם כותבים את זה בצחוק, ובשנה הבאה טקס החניכה לבנות כיתה י' יהיה להוריד להם את המכנסיים בכניסה לבית הספר. וב-2022, לתפוס אותן בשירותים? יש פה התדרדרות".
"הילדים שלנו גדלים בחברה שעושה נורמליזציה לתרבות האונס. גם הביטוי הזה, כשלעצמו, הוא ביטוי בעייתי בעיניי, כי תרבות ואונס פשוט לא הולכים יחד", מתחה מישל ביקורת חריפה. "אני לא רוצה להגיד שום דבר על הבתים של אותם ילדים מכיוון שאני לא יודעת מיהם הילדים, אני לא יודעת מיהם ההורים ואני לא יודעת מאיזה חינוך הם מגיעים. אני יודעת שיש בעיה".
מעיריית כפר סבא נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה כל גילוי אלימות באשר הוא, ומגנים בחריפות את מעשיהם של התלמידים, מעשים שאין להם כל מקום בעירנו או בכל מקום אחר. חשוב לציין, כי השילוט המדובר והגרפיטי נתגלו עוד טרם נפתחה שנת הלימודים בשבוע שעבר, הגרפיטי נמחק באופן מיידי והשילוט לא נתלה מעולם, והנושא טופל על ידי מנהלי בתי הספר באופן מיידי ובתקיפות, כאשר התלמידים האחראים על השילוט זומנו לשימוע עם הוריהם והושעו מלימודיהם, כמתחייב ובהתאם להנחיות והגבלות משרד החינוך. בנוסף, מתקיימת פעילות הסברה נרחבת בנושא מאז תחילת שנת הלימודים, לרבות תוכנית חינוכית בהובלת תלמידות והנהלות בתי הספר. עיריית כפר סבא פועלת לחינוך כל תלמידי העיר לסובלנות, כבוד הדדי, שוויון מגדרי ומיגור האלימות ומפעילה תוכניות רבות בתחום, החל מהגיל הרך, ותמשיך לפעול בנחרצות בנושא תוך אפס סובלנות לאלימות באשר היא".
עריכה: ג'וני דוב