הדיון ידון הקבינט באפשרות להטיל סגר כללי במהלך חגי תשרי, ואף נשקלת האפשרות להכליל את המלונות בהגבלות המחמירות. נשיא התאחדות המלונות אמיר חייק התייחס לנושא והביע את דאגתו הרבה. בהמשך התייחס לביקורות על המחירים.
נשיא התאחדות המלונות אמיר חייק ציין כי במלונות בישראל יש 0.01 אחוז חולים מאומתים בקורונה, ואף טען כי "רובם מגיעים חולים. זה לא שהם נדבקים במלון". הוא הסביר כי המלונות פועלים על פי התו הסגול, "אנשים שומרים מרחק, העובדים לא מתקרבים אל האורחים כמעט, ניקיון החדרים מתבצע כשהאורח לא בחדר. אנחנו שומרים על הכללים, קלה כחמורה ואנחנו לא מוותרים על שום דבר". לטענתו, "המלונות זה אחד המקומות הבטוחים ביותר גם לאורחים וגם לעובדים, זה נכון שאני בעל אינטרס לומר דבר כזה אבל תבדקו - אלה נתונים. לכן זה מאוד מצער חוסר הוודאות".
חייק הסביר כי פתיחת וסגירת מלון אורכת כשבועיים, "זה לא כמו לקשור אופניים לעמוד. לקראת החגים המלונאים קנו ציוד ומזון בסכומים אדירים כדי לקבל את האורחים שלהם. אם יהיה סגר בחגי תשרי, הנזק לענף יהיה כ-800 מיליון שקלים. אלה סכומים מטורפים, זה ענף שלאט לאט עומד על הרגליים. ראינו מה קרה בעיר אילת העיר שהייתה עם 80 אחוז מובטלים וקיבלה 'בוסט' של חמצן לריאות כשהמלונות התחילו לפעול. כי כשהמלונות פעלו הגיעו אורחים וכשהם הגיעו נהגי המלונות התחילו לעבוד והחנויות התחילו לעבוד".
כמו כן, נשיא התאחדות המלונות ציין כי לא כל המלונות פתחו את שעריהן לאחר הגל הראשון, "35 אחוזים לא נפתחו עדיין - זה מספר מטורף. זה כמעט 150 מלונות שפועלים במרכזים שהגיעו אליהם תיירים מן הסתם כל הזמן - ירושלים עיר הבירה, תל אביב, טבריה ונצרת שחטפה שם בצורה מטורפת ונתניה וחיפה. אנחנו מדברים על ערים שיש בהם מלונות שעדיין לא נפתחו וזה כאב אדיר". לדבריו, "בכל פעם שיש הדלפה מהקבינט אנחנו חוטפים בהזמנות שלנו, כל פעם. לכן אני חושב שיהיה יותר אחראי לקחת את הסיפור של המלונות הצידה מוועדת הקורונה ולתת לשר התיירות ושר הבריאות לסכם ביניהם איך מפעילים את המלונות. עשינו את זה בעבר בהצלחה מאוד גדולה, מלונות שיסגרו עכשיו, אם יסגרו חס וחלילה כי זה לא יכול לקרות, יפתחו מחדש אולי בפסח; כי אין להם שום סיבה לפתוח קודם".
עוד הוסיף ואמר חייק: "זה ענף כלכלי וצריך להתייחס אליו כענף כלכלי שמעסיק 41 אלף עובדים ישירם, העסיק לפחות, ומעסיק עוד כ-120,000 עובדים עקיפים. המטרה של כל אחד ואחת מאיתנו היא להחזיר כמה שיותר עובדים לעבודה. אנחנו משק אחד וחברה אחת".
בהמשך, התייחס לביקורות על המחירים שדורשים המלונות עבור חופשה בתקופת החגים, והסביר: "המחירים שלנו נגזרים מהעלויות ואני אומר שככל שאנשים יקדימו להזמין המחירים יהיו יותר זולים. העלויות מטורפות, כמו שיש יוקר מחיה לאזרחים יש יוקר מחיה לעסקים ולמלונות, אנחנו משלמים ארנונה מטורפת וחשמל ומים בצורה מטורפת. אנחנו משווים מחירים למדינות אחרות, הארנונה פה פי 5 מגרמניה והמים והחשמל ב-90 אחוז יותר יקרים ועלות העבודה יותר יקרה. אנחנו מוציאים המון כסף כדי להבטיח שהאורחים שלנו יישארו בריאים, והחדרים יהיו נקיים והעובדים שלנו יהיה בריאים. אז כשמדברים על מחירים זה כואב אבל זה המצב".
הוא הדגיש: "אני לא מכיר אף מלון או מנהל מלון שרוצה לראות חדרים ריקים. אנחנו רוצים למלא את החדרים שלנו, וודאי בתקופת החגים, ואחרי מה שחטפנו כל השנה הזאת, השנה הנוראית הזאת .אנחנו עושים ככל שאפשר כדי לשמור על מחירים סבירים. יש מקומות זולים יותר גם בענף המלונות בכול הארץ, תיסעו למקומות עם פחות לחץ, זה בסדר".
כמו כן הוא ציין כי "רוב המלונות הבטיחו לאורחים שיוכלו לבטל ללא עלות עד 24 שעות לפני ההגעה שלהם. כך פותרים ומורידים את הלחץ מהעניין הזה. אני מציע לכל אחד מהאורחים שלנו שחושש או לא יודע לדבר עם המקום אצלו הזמין ולקבל תשובות ברורות. אם מלונות באילת יקרים, תיסעו לירושלים או לתל אביב או לחיפה ולנצרת. חבר'ה יש היום מלונות שנותנים חדרים ב99 שקלים ללילה, יש את כל מגוון המחירים. לוקחים מקרה קיצון והופכים אותו לתדמית של כל הענף. זה ענף הגון שרוצה לארח את האורחים שלו, רוצה לבנות מערכת יחסים נכונה עם האורחים הישראליים שלו".
ניצחון של הפועל בדרבי או פתיחת כל המלונות?
"תסגור את כל המדינה, תן את הדרבי. מכיוון שזה לא יקרה ומכיוון שאנחנו מדשדשים, הפועל מנוהלת כמו שמנוהלת היום המדינה וצריכים לראות אולי אפשר להביא בלם למדינה ואז יהיה בסדר".
עריכה: עופרי גליכמן