אמש (ג') בעת החתימה על הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין נפלה רקטה באשדוד, והתרחש יירוט מעל לעיר אשקלון. בהמשך הלילה שוגרו עוד כמה וכמה רקטות מרצועת עזה לעבר ישראל. חלק מהן נפלו בשטחים פתוחים, ואילו השאר יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל. אזעקות החלו להישמע בעיר שדרות וביישובים במועצות האזוריות אשכול ושער הנגב.
האם מדובר בירי של ייאוש נוכח ההסכם, או שמה מדובר באירוע המרמז על קשיים פנימיים בחמאס ובג'יהאד האסלמי? סביב שאלה הזו שוחחו אראל סג"ל ואבי יששכרוף עם הפרשנית לענייני ערבים שמרית מאיר, שהדגישה כי לא הייתה התראה ספציפית לגביי הירי. בהמשך: מה באמת מטריד את הפלסטיני הממוצע?
"יש לנו הרבה פעמים נטייה לייחס החלטה אסטרטגית לפעולה טקטית, אבל הפעם זה לא היה כך", הדגישה מאיר. לדבריה, הג'יהאד האיסלמי לא מרוצה מאופן קבלת ההחלטות של סינוואר, שהוא לא חלק מההסדרה ולא רואה את תשלומי הדולרים בעזה. השאלה היא מה תהיה ההשפעה על הפעולה כשכל העולם צופה".
לדבריה, האירוע הזה מגיע מיד אחרי שהם הגידרו יום זעם, "הוא היה פתאט מארץ הפתאטים. הם לא הצליחו להוציא 10 אנשים לרחוב, והשקט והאדישות של הרחוב הפלסטיני הוא משהו שצריך לבדוק ולפענח. לנסות להבין מה התגובה האמיתית שלהם לזה, ומה באמת השיח האותנטי שמתרחש סביב הנושא. ייתכן ונגלה ייאוש ואכזבה עמוקה מחמאס ופתח, אבל מצד שני הגל של הנורמליזציה עם ישראל הוא כל כך גדול שזה ממש מתנגש בהם. יש פלסטינים השוהים בחו"ל, ומרשים לעצם להגיד שעזה כנראה לא בכיוון".
יששכרוף האזין לדבריה ברוב קשב, וטען כי ייתכן ויש פה מסר שמגיע מהאיראנים, שכן משם הג'יאהד האסלמי מקבל פקודות. "גם האיראנים יכולים להגיב דרך עזה", הסביר. בהמשך, התייחס למצב ברחוב הפלסטיני והסביר כי מה שמעסיק אותם זה הקורונה והמשכורות. "מאז חודש מאי פקידי הרשות הפלסטינית מקבלים חצי משכורת, והם לא הרוויחו משכורות עתק לפני זה".
לסיום, התייחסו השלישייה לעניין הקיפאון הפלסטיני. לדבריה של מאיר הם חיכו שבעיית אבו מאזן תיפטר מעצמה כי הוא אדם מבוגר שמעשן, "אבל השנים עוברות, והוא עדיין שם". לתפיסתה, גם הפת"ח מפוצל לחלוטין, ועל כן עושה רושם שהם לא יצליחו לבחור במנהיג אחד שיצליח לאחות את השברים.