תש"פ מהזוית הביטחונית: חיסלו של קאסם סולימאני, הצבא צועד ללא תקציבו ומה שהם הגדירו כפירוק המערכות, וגם מה יש להם להגיד על ההסכם עם האמירויות ואיך זה קשור לרמטכ"ל כוכבי שלדעתם ממודר מנושאים ביטחוניים?
אלון בן דוד פתח את הסיכום השנתי שלו עם החיסול של מי שהוא מגדיר כקבלן, והארכיטקט של הציר האיראני, "האירוע הכי בולט בשנה האחרונה היה חיסולו של קאסם סולימאני. זה היה האירוע שמשנה את מסלול ההיסטוריה במזרח התיכון. זה לא עוד חיסול, אני לא חושב שהיה אירוע או חיסול אי פעם שהיה לו כזה אפקט משמעותי, קאסם היה הארכיטקט המהנדס והקבלן של הציר השיעי האיראני. קאסם הוא אדם ללא תחליף האיראנים לא מצליחים למצוא לו תחליף עד היום, וזו מתנה ענקית שקיבלנו מארה"ב ואני חושב שהיא מסמנת את תחילת הנסיגה של הציר האיראני כמובן כפוף לבחירות בארה"ב. מבחינת השנה שהייתה לנו באזור, זאת אחת מהנקודות שממתיקות את העניין הזה. נסראללה מרגיש שהוא נשאר לבד והוא מעמיס על כתפיו על הצורך להחזיק את הציר האיראני". רוני הסכים וציין כי גם מבחינתו זהו אירוע דרמטי.
בהמשך, חזרו השלושה לדבר על המצב הביטחוני בתוך ישראל ועל מצבו של הצבא שבעצם נותר ללא תקציב בשל מגפת הקורונה, "בטרלול הכולל של כל מדינת ישראל כששום דבר לא נותר על כנו, מערכת הביטחון עובדת כבר שנה ללא תקציב", התרעם רוני דניאל, "מפקד זרוע מרכזית בצה"ל אמר לי בשיחה פרטית, 'אני לא יכול להמשיך לעבוד ככה כשאין תקציב', כל המערכת עושה שמיניות באוויר כדי איכשהו להמשיך להתגלגל", לדבריו התוצאה היא שיש פוטנציאל של פגיעה משמעותית ביכולות של הצבא, "בלי תקציב או אחד חלקי 12 בכל חודש, ככה זה לא יכול להימשך".
יואב לימור התנגד לדבריו ואמר כי המצב דומה במערכות נוספות במדינה כמו הבריאות והחינוך, ועדיין יש תקציבים שעוברים אל הצבא, "אני לא מת על ה-'זאב זאב' הזה. שמענו את ענייני התקציב חמשת אלפים פעם. הדבר הכי טוב שקרה לצבא בשנה הרעה הזו, היא ההתפרצות של הקורונה, כי שופכים כל כך הרבה מיליארדים למערכת הביטחון, כך שתחת ההגדרה הזו הרמטכ"ל קיבל את תוספת התקציב".
נושא נוסף בו נגעו חברי צוות התוכנית הוא סביב הידיעה כי הרמט"כל אביב כוכבי, לכוארה, ממודר מעניינים ביטחוניים גדולים. "הסיפוח נוגע לצבא, ואף אחד לא שיתף אותו, גם בהסכם עם האמירויות הוא מודר, יושב פה רמטכ"ל ומסתכלים עליו כאילו הוא לא חשוב", אמר לימור,"אין עבודת מטה, הפער בין תקוות השלום עם האמירויות ובסוף למציאות בעזה, ולתווך הזה שאנחנו חייבים בו, לכנס את האנשים הטובים שיש כאן, אך במקום זה נלחמים בהם והופכים את כולם לבוגדים, האנשים האלה כאן כדי לשמור עלינו, אי אפשר לרסק את המערכות. בסוף לא תהיה פה מערכת שתשמור עלינו, וזו הטרגדיה הכי גדולה שתהיה פה", סיכם בצער.
לסיום, ניסו השלושה לציין נקודת אור חיובית על המצב בישראל, לימור דאג להודות ולפרגן על העבודה הטובה והמרשימה שעושים שלושת הארגונים הגדולים בתחום הביטחון בישראל, ואלו הם השב"כ, המוסד, וצה"ל. "זו אחת השנים הטובות ביותר מבחינה ביטחונית שהיו לנו פה הרבה זמן".