פחות מ־24 שעות לפני שהסגר השני במספר מפרוץ משבר הקורונה נכנס לתוקף, אישרה היום (ה') הממשלה במשאל טלפוני את רשימת ההגבלות הסופית לשלושת השבועות הקרובים. על פי הפרסומים, התקנות שאושרו יועברו לדיון בוועדת החוקה. שר הכלכלה והתעשייה, חבר קבינט הקורונה ויו"ר מפלגת העבודה עמיר פרץ שוחח עם רוני בר-און ואריה אלדד התייחס להחלטת הממשלה באשר לסגר: "אני מגבה את ההחלטות שהתקבלו למרות שהצעתי הצעות שונות כדי להחזיר את אמון הציבור - האחידות פה היא המפתח".
"תשמע, אני חבר בממשלה ואני באמת מחויב לאחריות קולקטיבית. אני מגבה את ההחלטות שהתקבלו, למרות שאני הצעתי הצעות שונות. כדי להחזיר את האמון של הציבור וליצור אחידות ככל האפשר", הסביר פרץ. בהמשך הציג את הצעתו, והסביר כי לטענתו סגר לילי, כשבמהלך היום מתנהלים לפי מדיניות קורונה זה הפתרון.
בר-און האזין לדבריו ברוב קשב, וביקש לדעת מה הוא מוצא טוב בסגר לילי. לדבריו, מדובר במס שפתיים. "הרי בתי הספר, המסחר, וההתקהלויות הם במהלך שעות היום". פרץ טען שהם מנסים למצוא את הנוסחה המתאימה שתצליח לאזן בין כלכלה שממשיכה לעבוד לבין היכולת לעצור את המגיפה. לדבריו, הפיקוח על הפעולות שנכנסות במשך היום הוא אפשרי, וגם: "אם המסקנה של מערכת הבריאות תהיה שבתי הספר הם מקור לתחלואה אז בתי הספר יהיו סגורים. אין שום סיבה שחנות בגדים שיכולה לקבל את האנשים בצורה מסודרת לא תהיה פתוחה במשך היום עם מספר קונים ידוע מראש. אין שום סיבה שמתקנים כמו מוזיאונים ותערוכות, ועוד מקומות עם אולמות גדולים לא יהיו פתוחים, שכן שמה אפשר לפקח במשך היום. אין שום סיבה שניצור מצב של בלבול בקרב הציבור, יש פה תחושה של כאלה שמקבלים התרים, וכאלה שלא מקבלים התרים, ולכן האחידות פה היא המפתח".
עוד הוסיף פרץ: "אני חושב שיש שיפור בדרך שבה מתייחסים לציבור, אבל אני הייתי משנה את השיטה בכלל. אני חושב שמדינת ישראל היא כבר מספיק בוגרת בכדי להתחיל להאמין באזרחים שלה. אני אומר שבמקום למלא טפסים בואו נאמין לאזרחים ולהצהרות שלהם. בסוף השנה נבקש את הדוחות, ומי שרימה אנחנו נטפל בו. דרך אגב, אנחנו נפעיל את המנגנון הזה בחלק מהמקומות ונעשה את הניסוי הזה של לשלם לפי הצהרה ובדיקה בסוף השנה. אני מקווה שהמסקנות שלנו ילכו יתעצמו כי ללא אמון הציבור לא ננצח את הנגיף".
עריכה: עדן בן ארי