מספר ימים חלפו מאז שנכנסה מדינת ישראל לסגר שני במספר, אך לא בטוח שהציבור מנסה להקפיד על הנחיות כמו בסגר הראשון. ההנחיות עדיין לא ברורות מספיק, וחילוקי הדעות הרבים בצמרת הממשלתית במלחמה בקורונה ודאי לא מטיבים עם המצב. האם הסגר יוריד, כמתבקש, את שיעורי התחלואה הגבוהים?
ד"ר שרון אלרעי פרייס, ממלאת מקום ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות שוחחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm והתייחסה בתחילת דבריה למצב הקורונה בישראל: "המספרים מדאיגים בהחלט. בתי החולים לא בקריסה, חייבים להפסיק עם המילה הזאת. הרמנו דגל וברגע שנרים דגל כשמישהו בקריסה, סימן שזה דגל לבן. אף אחד לא הרים דגל לבן. המערכת מתוחה עד הקצה, יש כמות הולכת ועולה של חולים קשים וקריטיים ואנחנו נכנסים לפתחו של חורף. אי אפשר להיכנס לחורף בצורה כזאת שכולנו זוכרים איך חורף בדרך כלל נראה במערכת הבריאות בישראל".
על השפעות הסגר, סיפרה: "את מה שהסגר עשה למספרים נראה בעוד שבועיים. במחלה הזאת, אם יש שינויים כמו צמצום פעילות, רואים אותם בעוד שבועיים. אם ההמשך יהיה כמו בשלושת ימי החג, אני מאמינה ששיעורי התחלואה ירדו, אבל מה שחשוב זה מפה והלאה. זה קשה מאוד להעריך כשיש מרכיב מאוד משמעותי בפאזל הזה שאנחנו לא יודעים אותו והוא היענות הציבור. אם כל אחד מאיתנו ייקח אחריות על מה שהוא עושה ובאמת ייענה להנחיות, תהיה ירידה בשיעור התחלואה".
בהמשך דבריה, התייחסה ד"ר שרון אלרעי פרייס, ממלאת מקום ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לביקורת הנוקבת שלה כלפי המפגינים מול מעון ראש הממשלה, ואמרה ללא כל צל של ספק: "אני לא פועלת מטעמו של אף פוליטיקאי ואני לא מדברת על תוכן ההפגנה, הם יכולים להפגין מימין ומשמאל כל עוד הם עושים זאת בצורה בטוחה. אני אשת מקצוע, אני מדברת על בריאות הציבור, וכשרואים התקהלות של הרבה אנשים ביחד אחד על השני בלי מסכות זה מסוכן. לא כל דבר שאפשר לעשות צריך לעשות, ובעיניי כרגע כשאנחנו ברגע קריטי עם שיעורי תחלואה הולכים ועולים, שכל אחד ייקח על עצמו את החלק הקטן שלו לראות איך לעזור במצב הזה עם קצת ערבות הדדית בין אחד לשני".
עריכה: מיכל קדוש