השבוע פורסם כי לאחר בדיקת קורונה חבר הכנסת משה ארבל (ש"ס), נמצא כי הוא חיובי לנגיף. לאחר מכן החלה הכנסת בעריכת בדיקה וחקירה אפידמיולוגית באשר לשוהים סביבו, זאת לצד אנשי המקצוע במשרד הבריאות.
ארבל שוחח עם רוני דניאל ואלון בן דוד, וסיפר בראשית דבריו כיצד הוא מרגיש ומה מצבו הבריאותי: "אני חש בטוב וסובל מסימפטומים קלים, קצת שיעולים אבל לא משהו דרמטי. קיבלתי את התוצאות במוצאי ראש שנה והבדיקה עצמה נערכה ביום חמישי שעבר. נדבקתי בכנסת, נחשפים למשכן כ-3,000 איש ביום, זו כמות אסטרונומית. כאחד שמשתדל לעשות עבודה פרלמנטרית מאומצת ונמצא יום יום בכנסת, לא מומלץ להגיע לשם למי שבסיכון".
על תפילות יום הכיפורים שייערכו במתכונת שונה נוכח התפשטות הקורונה, סוגיה שעוררה סערה בקרב המגזר החרדי בישראל, הסביר: "צרכני שירותי דת הם ברובם אנשים מסורתיים ולא רק דתיים וחרדים. גם להם וגם לציבור החרדי והדתי אני אומר שערך קדושת חיי אדם הוא הגבוה ביותר, והוא גובר על יום הכיפורים והשבת. קיבלתי אישור ללכת לבית הכנסת בראש השנה על פי חוות הדעת הרפואית, אך החלטתי להתפלל את כל תפילות ראש השנה בבית. עם כל הכבוד לבית הכנסת, לא יכולתי לחשוב על הסיטואציה בה אני מכניס בית כנסת שלם לבידוד ואת האנשים שאני הכי אוהב, פוגש אותם בסוף התפילה ומאחל להם שנה טובה".
בהמשך דבריו, התייחס ארבל לאופן קבלת ההחלטות ערב הסגר, שהוביל לעימותים קשים בין פלגי החברה: "אי אפשר להתעלם מהעובדה שחובה עלינו כגורמי ומקבלי החלטות ממשלה וכנסת לייצר תהליכים עם לוגיקה הגיונית מאחוריהם באופן כזה שיגרמו לציבור להאמין בחשיבות ההחלטה ובנכונותה".
עוד הוסיף כי: "למרות האמירות החשובות של רבנים ושל נבחרי ציבור, הציבור גם ינוע לפעולה וישמור על חייו, חשוב מאוד גם שהציבור יאמין שהאירוע הזה לא פשוט, מסכן חיי אדם וחייבת להיות אחידות. הממשלה במשך תקופה לא קצרה לא יצרה היגיון מאחורי ההחלטות שהיא עצמה קיבלה. היו החלטות שסתרו לכאורה החלטות אחרות, לא היה הסבר, לא באו לציבור עם נתונים מדויקים, ובסוף הכלי המרכזי יותר מאכיפה ומקנסות אם באמת רוצים להניע אנשים לפעולה זה אמון. בסוף צריכים לייצר מצב שבנוסף להתרעה, הציבור יבין שהמטרה המרכזית פה היא להציל את החיים של האנשים שאנחנו הכי אוהבים".
עריכה: מיכל קדוש