משבר הקורונה איתנו רק כחצי שנה, אבל כשמנסים להבין מתי הוא יחלוף מאחורינו ויותיר אותו מלקקים את הפצעים הבריאותיים והכלכליים, נדמה כי לאף אחד, כולל בצמרת הממשלתית, אין תשובה ברורה. מחר (ו') ייכנס לתוקפו סגר הרמטי ומחמיר אף יותר מהסגר עליו הוחלט בתחילת ראש השנה, ויימשך לאורך כל חגי תשרי, כך נקבע אמש (ד') בדיון בממשלה שנמשך עד שעות הלילה המאוחרות. אמנם, רבים מבעלי העסקים בישראל, ביניהם המסעדנים, עדיין לא בטוחים כיצד ייראו השבועות הבאים בגזרתם.
השף טום אביב שוחח עם סיון כהן וסיפר כיצד עוברים עליו הימים הטרופים הללו, בתקופה של חוסר ודאות: "הסגר ההרמטי הזה לא משנה כלום, כי כבר היינו סגורים. אני פעם ראשונה מצליח להבין איך הציבור איבד את זה לגמרי, יש פה איזה בעיה. אנחנו שוב נמצאים בעלטה. אנחנו נמצאים באמת במצב שהוא כבר מתחיל לבדר, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות כל פעם שאני מקבל חדשות לפלאפון".
עוד הוסיף כי: "אני לא הולך להילחם בטחנות רוח בסגר הזה. אני רואה שהוא הולך להיות מהודק ואני מכין את עצמי לסגר. מה שזה אומר, אני מזמין אוכל לפי מה שאני יודע להוציא במשלוחים ותו לא, וזהו. זה מה שיהיה מבחינתי. לגבי הנחיות אחרות נחכה ונראה היום מחר ואז נקבל את זה, זה יהיה ברגע וכן זה יבוא עם הפסדים".
בסוף השיחה, הסביר מדוע הוא לא מוחה נוכח הנחיות הממשלה, זאת בניגוד לסגר הקודם שגרר עמו הפגנות של ציבור המסעדנים בישראל: "קודם כל אנחנו במצב חירום. אני אף לא קראתי למרד מסעדנים אמיתי, לא שברתי צלחות ולא עליתי לבלפור. אני חושב שזה בסופו של דבר צריך להתיישר. אם אני פותח היום את המסעדה בלי עובדים זה עולה לי כסף ואם הציבור נמצא בסגר אז מה זה לא יעזור לי למרוד, כי זה אומר שכל הציבור צריך למרוד. מה עשיתי בזה שפתחתי את המסעדה שלי על אפה וחמתה של הממשלה חוץ מלהפסיד עוד כסף? אין מה לעשות, זאת תקופה שצריך לעבור, הפתרון יגיע באמת מסבסוד ועזרה של הממשלה, וצריך לבוא עם עזרה בשכירות, בארנונה, במיסים, בביטוח לאומי שאנחנו משלמים כל החיים ולא מקבלים כלום בחזרה, זה מה שצריך לקרות".
עריכה: מיכל קדוש