המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו שוחח עם אריה אלדד ורוני בר-און ב-103fm על משבר קורונה, ועל הסיבות בגינן הגענו בסופו של דבר לסגר.
תחילה התייחס גרוטו לנתונים שפורסמו אתמול (ד'), לפיהם היו 9,000 נדבקים ביממה. "באמת הייתה אתמול קפיצה גדולה כי עשו המון בדיקות שחיכו מיום כיפור ומערב יום כיפור, אני מקווה שהיום יהיו פחות. הממוצע של השבוע הוא הרבה פחות מ-9,000. בכל זאת יש איזה שהוא סימן אופטימי בעניין הזה", טען גרוטו.
אריה אלדד תהה לגבי הציבור החרדי, ושאל: "גם רוני נומה וגם פרופ' גמזו אמרו היום ש-40% מהחולים החדשים הם מהאוכלוסייה החרדית. בעולם שאין בו מגבלות פוליטיות, האם נכון היה לנסות להטיל סגר רק על האוכלוסייה שהיא בערך 10% מהאוכלוסייה הכללית, ומהווה 40% מהחולים?".
על כך השיב גרוטו: "גם באוכלוסייה הכללית יש אחוזים לא מעטים. העניין הוא שאנחנו כבר ניסינו את הדבר הזה בשלבים קודמים וזה לא עבד. נוצר מצב שדווקא העובדה שהם היו בסגר גרם להם אולי יותר להתנגד, ואז אנחנו נמצאים עם הדבקה מאוד גדולה בתוך האוכלוסייה הזאת".
גרוטו היה פסימי לגבי המשך העלייה בתחלואה בציבור החרדי, וטען כי יש עלייה מאוד גדולה במספר החולים, גם המבוגרים, אצל החרדים, ואמר: "לצערי, אנחנו גם נראה תחלואה קשה ותמותה גם באוכלוסייה החרדית כבר בקרוב מאוד, אם זה יימשך כך".
לגבי ההכנות לחג הסוכות, הסביר גרוטו: "צריך לעשות אכיפה באמת ממוקדת של המשטרה, וזה גם בתוכניות שלהם. זאת אומרת, אם יהיו סוכות מאוד גדולות עם התקהלות של אנשים, אז שם יתערבו".
רוני בר-און טען: "כל ערב מראים בטלוויזיה, 5, 8, 10 סוכות ענקיות כאלה בגודל של בניין, ואף אחד לא מעז להרוס אותן".
גרוטו השיב: "אני מניח שפה למשטרה לא תהיה ברירה בעניין הזה, לפחות זה מה שאנחנו מצפים שהם יעשו. ברור שלא יתחילו לרדוף אחרי כל סוכה קטנה בכל בית ולספור כמה אנשים יש שם, אבל בסוכות הגדולות, אני בהחלט מצפה מהמשטרה, ויש לי הרבה מאוד שיח עם המגזר החרדי, גם עם הפוליטיקאים ובמיוחד עם מנהיגי הקהילה, ובהחלט יצאו הוראות מאוד מפורשות בעניין הזה. אני מאוד מקווה שהציבור גם יקשיב להן, ולא יאבד גם את האמון במנהיגים שלו, כי אז אנחנו בכלל נהיה בצרה צרורה".
עריכה: אמיתי דואק