בשורה טובה נרשמה במהלך הימים האחרונים בגזרת הקורונה; על פי שיעורי התחלואה המדווחים, ניתן לראות צניחה מעודדת במספר החולים ברחבי הארץ ובקצב ההדבקה. הבוקר (ב') ייערך דיון מקדים שיעסוק בתנאי היציאה מן הסגר, שבראש הנושאים הבוערים מונחת השאלה באשר לפתיחת מערכת החינוך. האם מוקדם מדי לחזור לשגרה?
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm והביע את דעתו על מצבה של המדינה בהתמודדות עם הקורונה: "מוקדם מדי להגיד הצלחה, עדיין לא הגענו למספרים שהיינו רוצים לראות וצריך לחכות עוד מספר ימים. אנחנו רוצים לבנות תוכנית קוהרנטית ופשוטה יחסית הבנויה על עקרונות אפידמיולוגיים שיהיו בה גם מדדי הצלחה שנוכל למדוד אם המספרים עולים או יורדים. בהתאם לכך נתקדם. אני מניח שבהמשך השבוע כבר נגיע ל-2,000 נדבקים ביום אך אנו עוד לא שם".
על פתיחת גני הילדים הצפויה, אמר: "הכוונה היא לפתוח, כולנו במשרד הבריאות סבורים כך אבל כמובן שוב שזה מותנה במצב התחלואה. אנחנו חייבים להמתין כי בפעם הקודמת לא המתנו, כל שלב הפתיחה נמשך בסביבות ארבעה חמישה שבועות שזה מהר מאוד. פה אנחנו צריכים לעשות יותר".
נדבך נוסף בהחלטות של בכירי צמרת הבריאות באשר ליציאה מן הסגר, הוא כמובן הציבור החרדי שחלקו ממשיך להפר במופגן את ההנחיות. פרופ' גרוטו התייחס לטענה והדגיש: "אני מאמין בהידברות ובהרבה מאוד שיח עם החברה החרדית והמנהיגים בה. בסוף יש הבנה במגזר החרדי שהבעיה אצלם היא קשה ולכן כדאי להמשיך עם מגבלות חמורות יותר מאשר בשאר המקומות".
בסוף דבריו, התייחס המשנה למנכ"ל משרד הבריאות לגל ההפגנות ההומה, והסביר: "אנחנו מעדיפים שלא יהיו התקהלויות לא מהסוג הזה ולא מסוג אחר, ובטח לא בתקופה הזו לפחות בכמה שבועות הקרובים. בכל התקהלות יש סיכון ואמרנו את זה כל הזמן. מה שהיינו רוצים הוא שאנשים יקפידו על הכללים".
עריכה: מיכל קדוש