תחילת ההקלות בסגר השני שנמשך כחודש, הביאו לפתיחתם של כמה אלפי מסעדות ובתי קפה רק במתכונת של טייקאוויי. למרות החדשות הנפלאות, זה עדיין לא מספיק בשביל להחיות מחדש את ענף המסעדנות שספג מהלומות קשות. בשיחה שערכה ענת דוידוב עם רונן נמני, מבעלי רשת 'קפה קפה' התגלתה תמונה עגומה. אז איך אפשר להציל את המצב? כנראה שימים יגידו.
"המצב שלנו בכלל לא סימפטי", אמר נמני בכאב, "אין ענף יותר חבוט מאיתנו. אנחנו נכנסנו לקורונה במצב לא סימפטי, ובסגר הזה אנחנו אמורים להיפתח רק בפעימה השלישית. אנחנו היינו סגורים חודשים ומאוד קשה לנו. הצלחנו להוציא את העסקים שלנו מעל המים בסגר הראשון בזכות הלוואות, ועכשיו אנחנו חבוטים לגמרי".
השאלה המתבקשת היא האם הם עובדים כרגע במתכונת של טייקאוויי, ואילו נימני הסביר שבחלק מהרשתות ברשת כן, אבל זה לא משהו רווחי בכלל. "זה בונוס לעסק שכרגע עובד ומשיב אנשים - אי אפשר להתקיים רק מזה, אי אפשר לחיות, ואי אפשר להחזיק ככה עסק". לדבריו, גם לזכיינים שלו לא משתלם כלכלית להחזיק שליחים משלהם.
בהמשך נשאל מהנזק מאז תחילת משבר הקורונה, ואילו נמני טען שהוא לא באמת האישיו, והוא מאוד דואג דווקא לזכיינים שלו. "אם את רוצה שאתן לך אומדן אז הנזקים שלי עומדים על עשרות מיליוני שקלים. אני אתן לך דוגמה קטנה - אחת מהרשתות מהקבוצה שלנו הגישה בקשה להלוואה בערבות המדינה. הבנק אישר את ההלוואה, והעביר את זה לוועדה של משרד האוצר, ושם החליטו לאשר שליש מתוך המאה אחוז. למה? אני לא יודע. התקשרתי לערן יעקב, והוא אמר לי שהוא לא מטפל בזה וביקש שאפנה לירון זלכיה".
בהמשך ביקש לדבר על מצב הקניונים. לדבריו, הם נראים כמו בית קברות. "שום דבר לא עובד ואנחנו נמצאים כרגע במצב מאוד לא פשוט". אז איך גורמים לעסקים להיפתח מחדש תחת הגבלות מחמירות של התו הסגול? ייתכן שזו שאלת השאלות שכן נימני ובעלי עסקים אחרים בערץ היו בכמה וכמה שיחות עם אנשי משרד ראש הממשלה, אבל דבר לא השתנה. "ביקשנו שלפחות יפתחו את החנויות והקניונים בשלב השני, שכן ידוע שהחנויות והקניונים הם לא מוקדי תחלואה. אנחנו מקפידים הקפדה מלאה על כל התו הסגול, והרי אנחנו יודעים שאם לא נקפיד יסגרו אותנו".
נימני הסביר כי הוא רוצה להאמין שיפתחו את בתי הקפה והמסעדות לישיבה לפחות בחוץ, ולטענתו גם אם יאשרו את פתיחת החנויות בשבוע הבא הם עדיין צריכים לדאוג לפתיחת הקניונים.
עריכה: עדן בן ארי