ועדת סל התרופות החלה היום (ד') את דיוניה, שוב ללא תקציב מדינה מאושר, זאת הפעם השנייה ברציפות. לצד הסחבת הארוכה מדי, כספם של הורים רבים הזקוקים לסבסוד תרופות ילדיהם הסובלים ממחלה או מוגבלות, אוזל בכל יום שעובר.
פרופ' שוקי שמר, יו"ר ועדת סל התרופות ויו"ר בית החולים אסותא, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והביא פרטים נוספים על התקדמות הוועדה בנושא הכה חשוב: "יש מלאכה רבה. התחלנו את הדיונים על כל תרופה, משרד הבריאות מציג כשישים עמודים עמוסים לעייפה מלאים בנתונים רפואיים, ופרמקולוגיים. צריך קודם כל ללמוד את החומר, ובהמשך נצטרך לדרג בעדיפויות את כלל התרופות. אני מקווה שעד אז יהיה תקציב ואם לא - נגיש לממשלה את העדיפויות שלנו ושם השמיים הם הגבול".
בהמשך דבריו, סיפר כי הוא מצפה שחברות התרופות יתחשבו במצב ויורידו את תעריפי התרופות והטכנולוגיות הרפואיות: "העולם הרפואי מתפתח, יש תרופות שיכולות להקל על אנשים ולרפא אותם ויש לנו גם את עניין הקורונה. השמנה היא גורם סיכון לצעירים של שעלול לגרום לתחלואה ולתמותה, אנחנו צריכים לטפל במניעת השמנה, יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות אחרות, ולכן נצטרך להגדיל את התקציב. גם חברות התרופות צריכות לדעת שזו שנה מיוחדת והם צריכים לתת מחירים סבירים ולהוריד את המחירים הגבוהים שלהם בצורה ממשית".
עוד הוסיף פרופ' שמר כי: "אנחנו עושים עבודה מקצועית ובסופו של דבר הממשלה, שר הבריאות רה"מ ושר האוצר יצטרכו להחליט מה התקציב שיינתן כדי לתת לעם ישראל את חבילת התרופות והטכנולוגיות הטובה ביותר. אנחנו רוצים לטפל בתושבים שלנו בדרך הטובה ביותר, ונעשה את העבודה המקצועית בלי קשר לתקציב וכמובן נלחץ שיהיה תקציב גבוה. קיבלתי הבטחה שהנושא הזה יטופל. אנחנו תלויים בעבודה המצוינת שעושים אנשי משרד הבריאות, הקורונה קצת האטה את קצב ההתקדמות שלנו אך נסיים את זה בזמן ונהיה שקופים בכל מעשינו".
עריכה: מיכל קדוש