פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, העביר היום (ד') תדרוך על רקע הירידה בשיעור התחלואה בישראל, ואף טען כי ניתן לעבור לסבב נוסף של הקלות בסגר, לדבריו: "אנחנו עם אור ירוק לקבינט הקורונה לעבור לשלב השני בהקלות".
נשיא בית החולים שערי צדק פרופ' יונתן הלוי, שוחח עם ניסים משעל ואריה אלדד ב־103fm והגיב בתחילת דבריו על הניסיונות לחזור לשגרה ביתר שאת: "לאורך כל התקופה הזאת מנהלים את הסיכונים שנשקפים לנו, בין הסיכון שהנגיף מביא עלינו לבין הסיכונים שמביאים עלינו הטיפולים בנגיף, לכן אני חושב שאנחנו נמצאים במצב שבו אין ברירה".
על פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, אמר: "אנחנו נמצאים בשלב בו צריך לנהל את הסיכון וגמזו מאזן בין הנזקים מהיום הראשון. אפשר היה למנוע את הסגר השני אם היו מקשיבים לגמזו והיו מתחילים את הרמזור כשהוא נכנס חודש וחצי לפני הסגר השני".
בהמשך דבריו, הסביר פרופ' הלוי מדוע חייבים לתת את הדין באשר לנזקים הנפשיים של הקורונה שעלולים לעלות לנו ביוקר: "אין ספק שהגל הראשון היה סיפור הצלחה, היציאה ממנו במסגרת ה'לכו תעשו חיים 'הייתה בהחלט כישלון. בעוד שאנחנו יודעים למנות ולכמת בצורה ברורה את נזקי הווירוס, איש לא יודע ומתחיל להסתמן חזון לא סימפתי, מה יהיו נזקי הטיפול במגפה והם הולכים ומתבררים כלא פשוטים".
האם, אם כן, ההצעה להרחיב את מהלך פתיחת בתי הספר לימי לימוד נוספים, עתיד לעלות למדינה בתחלואה גבוהה באופן חסר תקדים? נשיא בית החולים שערי צדק פרופ' יונתן הלוי השיב: "אין ספק שילדים בכל הגילאים מדביקים, אבל יש עלייה בגיל 9 ולכן להקדים ביציאה מהסגר את פתיחת הגיל הרך היה צעד מאוד נכון. אין במספר הזה לעניות דעתי בכדי באמת לשבור את העקומה של המספרים שהולכים ויורדים".
בסיום דבריו, התייחס הלוי למספר חולי הקורונה המצטמצם בציבור החרדי: "ההנחה היא שרובם שומרים. ברגע שאין התקהלויות למשך שבועיים, המספרים באותו מגזר שמפסיק את ההתקהלויות מתחילים לרדת, זה ממש אוטומטי".
עריכה: מיכל קדוש