איפה הכסף
עם ענת דוידוב

סובלות בשקט

עו"ד רוני בלנדהיים ברין, היועצת המשפטית של עמותת 'תהל' המסייעת לנשים חרדיות המתמודדות עם אלימות במשפחה מספרות על הקשיים מאז פרוץ המגפה


השלכות התפשטות נגיף הקורונה פגעו בכולם; הבדידות הקשה נוכח הניסיון להימנע מהידבקות בנגיף, הפיטורים לא צפויים ממקומות העבודה, והקשר עם בני הבית שהפך למתוח יותר יותר. גם בקרב הציבור החרדי עלה מפלס הלחץ בבית, ומתחילת משבר הקורונה נצפתה עלייה בשיעור הפניות של נשים חרדיות למרכזי סיוע בבקשת עזרה. 

אנו רואים את התוצאות הקשות

עורכת הדין רוני בלנדהיים ברין, היועצת המשפטית של עמותת 'תהל' המסייעת לנשים חרדיות בהתמודדות עם אירועים של אלימות במשפחה, הביאה פרטים נוספים על ההסלמה במצב: "אנו נותנים מענה לאוכלוסיה דתית וחרדית בכל הארץ. הגידול בהיקף הפגיעות הוא מתבקש בעקבות ההתכנסות בבתים עם הרבה פחות מרחב נשימה, בתנאי לחץ, חשש כלכלי וקיומי לפעמים, וסיר הלחץ הזה שנרקח בבית מביא איתו התמודדויות לא פשוטות גם במשפחות מתפקדות אך בוודאי בבתים בהם החוסן הוא מלכתחילה לקוי. אנו רואים את התוצאות הקשות". 

על המרקם המיוחד של החיים בחברה החרדית, שעלול להוות מכשול אפילו רב יותר בתקופה זו בהשוואה לחברה החילונית, סיפרה עו"ד בלנדהיים ברין: "אחד המאפיינים של החברה החרדית הוא ריבוי נפשות במרחב קטן יחסית וצפיפות. אם נשים בצד רגע עם כל הלחצים מסביב, צריך להבין שהמשפחות האלה מגדלות לפעמים יותר מעשרה ילדים בדירות קטנות של 2־3 חדרים, הם בונים על היציאה לישיבות של הבנים הגדולים מה שלא קורה בסגר. האפשרות לקיים אורח חיים כזה יוצא מנקודת הנחה ש־12 ילדים לא גדלים כל הזמן יחד בבית. בסוף דבריה, הדגישה: "אנו קוראות לכל מי שזקוקה לנו להרים טלפון, אנו כאן עבורכן". 

אם גם אתן משתייכות לחברה הדתית או החרדית וחשות כי אתן זקוקות לסיוע והכוונה בימים טרופים אלה, פנו לעמותת 'תהל' במספר 02-6730002. 

עריכה: מיכל קדוש 

23/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris