בדרך לסגר שלישי?

פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל, טען כי אנחנו אכן בדרך לסגר: "השאלה היא מתי, אף אחד לא יודע, אבל זה כנראה קרוב"


האם מערכת החינוך הובילה לעלייה הדרמטית בתחלואה? לאחרונה הודגמה עלייה מואצת בהתפשטות נגיף קורונה בישראל, זאת לאחר שנפחו מוסדות החינוך והקניונים. פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל, שוחח עם ינון מגל ובן כספית ב-103fm על העלייה בנתוני התחלואה וטען כי מערכת החינוך משחקת תפקיד משמעותי בדבר.

פרופ' מסעד ברהום, חבר בוועדה המייעצת למנכ"ל משרד הבריאות, משוכנע כי פנינו אל עבר סגר שלישי, וכי השאלה היא רק באשר לעיתוי: "אף אחד לא יודע אבל כנראה קרוב", אמר. לדעתו, "אי אפשר לפתוח את הקניונים ולראות את המראות שראינו", ומנגד הדגיש: "אנשים צריכים לקחת אחריות על עצמם. צריך ללכת לאנשים ולהגיד להם 'תיקחו אחריות כל אחד על עצמו ומשפחתו' ולא להפר את ההחלטות".

כמו כן, הוא ציין כי "בכול העולם איפה שפתחו את מערכת החינוך ראינו עליה בתחלואה. מערכת החינוך היא בעיתית, אנחנו לא מוכנים למערך חינוך של קפסולות, של מספר מוגבל נגיד של 20 ומספר מוגבל של מחנכים. זה מאוד קשה לשמור על קפסולות. הילדים האלה והצעירים האלה, לרוב אין להם סימפטומים". לכן פרופ' ברהום סבור כי יש צורך לבצע בדיקות לאבחון קורונה לכל המחנכים על בסיס שבועי, והוסיף: "צריך לבקש אישור של ההורים ולעשות בדיקות ולו מדגמיות בכול קפסולה בכול שבוע כי ההתפרצות תגיע ,זה לא יעזור, ההתפרצות מגיעה. חוץ מזה רואים שבית הספר הוא תמונת ראי של האוכלוסייה לידו".

פרופ' ברהום משוכנע כי: "כולם יודעים שההתפרצות תגיע ואנחנו נראה את זה בבתי ספר תחילה, ואף אחד לא עושה את זה. זה נורא ואיום כי ההתפרצות תגיע ויהיה סגר, הסגר הזה יגיע. הבדיקות האלה חייבות להיעשות. אני מתפלא, פותחים את כיתות יא'-יב', אנחנו יודעים שבגילאים 15-17 הם הגילאים שהכי מדביקים", והדגיש כי אין עדות לחיסון עדר במחלת הקורונה, "יש חולים שיכולים לחלות עוד פעם אחרי שהבריאו".

באשר למגזר הערבי, שם הודגמה עלייה חדה בנתוני התחלואה והתמותה מנגיף קורונה, אמר מנהל המרכז הרפואי לגליל: "חתונות ממשיכות אמנם לא באותה מידה כי גשם וקר, זה לא פשוט לעשות את זה בחצרות. הצפיפות בבתי הספר זה תמיד היה במגזר מאוד גבוה לעומת צפיפות במגזר יהודי כך שאם אני רוצה לעשות קפסולות של 20? בחיים זה לא יקרה; מספר של שני מחנכים לכל קפסולה? זה לא יעבוד, כך שאני רואה אנשים לא יכולים לפתוח בתי ספר במגזר ולשמור באמת על קפסולות. לדעתי בתי הספר הם דבר שהוא בהחלט גורם משמעותי בקהילה הערבית".

בהמשך, הביע את דעתו באשר להתרופפות המשמעת של הציבור, בכל הקשור להנחיות והגבלות הקורונה, וטען: "אי אפשר להפחיד אף אחד היום. מול הפחד, בכלל ולא רק במגזר, עומדים העייפות, התשישות וחוסר האמון. אנחנו פעם פותחים, פעם סוגרים, פעם אחורה, פעם קדימה, מאיימים עלינו בסגר ואנחנו עייפים, האוכלוסייה. לא מפחדים יותר, במיוחד הצעירים, הזקנים אולי טיפה. אני מקווה יעברו שנה-שנתיים והחיים יחזרו ונוכל להתגבר על המגפה, אבל כרגע נצטרך לעמוד מול המגפה. לא חיסון שאנשים יחשבו שמחר הוא מגיע ומיד מתחסנים, והכול בסדר. עד אמצע 2022 לפחות, אם לא סוף 2022 אנחנו לא מתגברים על המגפה. גם כשמתחילים חיסון, זה פרויקט גדול שיימשך. כמות החיסונים שיגיעו, לא יגיעו בבת אחת".

 

עריכה: עופרי גליכמן

30/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"תיקחו אחריות"
"תיקחו אחריות"  |  צילום: דוברות משטרת ישראל
Paris