אמש (ג') התפרסמה ידיעה כי בכירים בשב"כ הודיעו שהם מאיימים להתפטר אם ראש המל"ל מאיר בן שבת, הידוע כמקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו, ימונה לראש השירות. לדעה זו שותפים לפחות ארבעה מבכירי הארגון כיום, ששוקלים לפרוש במקרה של מינויו. יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ, שוחח עם גולן יוכפז וגיא פלג ב-103fm על הנושא.
ראש הראש לשעבר התייחס לידיעות המדאיגות בדבר האיומים שמשמיעים בכירי הארגון, והודה כי: "זה יוצא דופן בצורה אפילו מדאיגה. אם הידיעה שנתניהו מבקש למנות את בן שבת לראש השב"כ נכונה וזה יכול להתממש, יכולה להיווצר בעיה גדולה מאוד. הן מבחינת אנשים בכירים ובעלי ניסיון רב שיתפטרו והן מבחינת ניהול השירות, ניהול הארגון על ידי אדם שמראש צמרת הארגון או חלק ממנה הביעה אי אמון או חוסר רצון לשרת תחתיו".
לדעתו, מדובר באי אמון באיש ובסיטואציה, "גם קריצה או יותר מקריצה על איזה שהיא מעורבות פוליטית, וגם אי אמון בכישוריו או ביכולתו של האיש לנהל את הארגון בצורה טובה, כפי שאותם בכירים סבורים. זה באמת חסר תקדים, אני סבור שאם יש בשירות הביטחון אנשים בכירים שחושבים שהמינוי או השמועות על המינוי אינן ראויות, הם צריכים לבקש פגישה עם רה"מ ולומר לו באופן אמיץ את דעתם. הוא בסופו של דבר הסמכות שתחליט, באישור הממשלה כמובן, מי יהיה ראש השירות. אני חושב שבשירות הביטחון שזה גוף מאוד־מאוד צייתן ורוב רובה של העבודה נעשית בחשאיות, פרסום בתקשורת לא יועיל לא לאותם בכירים, לא למינוי הצפוי, וודאי לא לשירות הביטחון".
פרי התייחס לעצם עניין ההדלפה: "אני מניח שיש אמת בהדלפה, אני לא מאמין שהיא מצוצה מן האצבע. הדברים הללו נשמעו כנראה על ידי בכירים בשירות. אני חושב שההדלפה ששמענו אתמול בתאגיד השידור היא קצת חריגה, ולפי עניות דעתי גם מיותרת ועלולה בסופו של דבר לגרום לבעיות שונות וחבל כי שירות הביטחון הוא ארגון קריטי, חשוב לביטחון המדינה". כמו כן, הביע את דעתו באשר לקרבה הרצויה בין רה"מ לראש המוסד והשב"כ: "אין בכלל ספק שקרבה ויחסי אמון, יחסי נאמנות אם תרצו בין ראש ארגון כמו שירות הביטחון לבין רה"מ חשובים וקריטיים. אבל צריך להבדיל בין חוסר שביעות רצון ואיום בהתפטרות של ראשי שב"כ או הבכירים בשב"כ". הוא נזכר כי כאשר התמנה לתפקיד כראש השב"כ, "לא היה גל של פרישות, היו כמובן כאלה שפחות אהבו אבל זה טבעי אצל בכירים".
עריכה: עופרי גליכמן