איפה הכסף
עם ענת דוידוב

עד שנת 24' נגיע לירח

החלום הישראלי לנחיתה על הירח שב לכותרות: פרויקט 'בראשית 2' יוצא לדרך • שלומי סודרי: "זה יהיה מסע חדש ולאומי, הפעם עם אתגר גדול יותר"


לאחר שהחללית הישראלית 'בראשית 1' לא הצליחה לנחות על הירח, עמותת 'SpaceIL' בשיתוף סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה והתעשייה האווירית, יובילו את פרויקט 'בראשית 2' שבסופו צפויה להיות משוגרת חללית ישראלית לירח בשנת 2024.

שלומי סודרי, מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית סיפר עוד על הבשורה המרגשת: "היום התנענו את פרויקט 'בראשית 2', שהוא בעצם מסע מחדש לחלל, הפעם עם אתגר גדול יותר".

עוד אמר: "במסע הזה, מעבר ליישום כל הלקחים שלמדנו מהמסע הקודם, אנחנו הולכים לנחות פעמיים על הירח. אנחנו הולכים לעשות ב'בראשית 2', חללית שבנויה בעצם מ-3 חלליות - חללית אם שהיא בעצם תעשה מסע לירח. ברגע שהיא תגיע לירח, היא תנחית שתי נחתות, אחת בכל צד של הירח בזמנים שונים, ובאמצעות הדבר הזה, אנחנו נוכל להגדיל את ההזדמנויות ואת ההסתברות של הצלחת המשימה".

לדבריו, "חללית האם לא תנחת על הירח, אבל כן יש לה משימה. היא תמשיך לעשות מסלולים סביב הירח במשך שנתיים, ובשנתיים האלה נוכל לעשות עליה המון ניסויים מדעיים ולשתף תלמידים, סטודנטים, אקדמיות, להצית את הדמיון במשימה שנמצאת בערך 400 אלף קילומטר מכאן".

לגבי העלות הכספית של הפרויקט, סיפר סודרי כי העלות היא בערך 100 מיליון שקלים, עם זאת ציין: "רוב מוחלט של התקציב הזה יגיע מתרומות. ובסוף, התוצרים של התרומות האלה ישרתו את המדינה, ישרתו את התלמידים, את הסטודנטים, יפתחו את תעשיית החלל. כלומר, יש פה איזושהי השקעה של תרומות שבסוף מחזירה השקעה למדינה, וזה מה שיפה במיזם".

לקראת סיום הריאיון, סיפר סודרי על הרצון שלהם בפרויקט לשתף גם את הדור הצעיר במסע לחלל, ואמר כי חלק משמעותי מהמשימה של 'בראשית 2', יהיה להפוך זאת למסע לאומי עם ערכים חינוכיים, עידוד הנוער ללימודים טכנולוגיים, והרחבת העיסוק בתעשיית החלל. כאשר המשימה הזו היא גם אחת הסיבות לפיה החללית תסתובב סביב הירח במשך שנתיים. "נוכל לעשות ניסויים כאוות נפשנו בחללית", אמר.

עריכה: אמיתי דואק

09/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חללית בראשית
חללית בראשית  |  צילום: פלאש90
Paris