ביום שני האחרון טעם לראשונה ראש הממשלה בנימין נתניהו סטייק מבשר מתורבת אשר יוצר במעבדה. טל גלבוע, יועצת רה"מ נתניהו לענייני בעלי חיים, ומייסדת עמותת 'קירות שקופים' סיפרה על התהליך שעבר תא בודד עד שהפך לסטייק, ועל השיטה החדשה שעשויה לשנות את פני העולם ולשמור על בעלי החיים.
בשר מתורבת הוא למעשה בשר המיוצר מתא בודד של בקר במעבדה. באמצעות שימוש בטכנולוגיות מצליחים לחקות את תהליך הגידול הטבעי של רקמת השריר, וזאת מבלי לפגוע בחיות. טל גלבוע התייחסה לביקורו של רה"מ נתניהו בחברה הישראלית אשר מייצרת בשר מתורבת, ולסטייק שאכל: הקטע של הסטייקים האלה זה הדבר החם ביותר, זה חלבונים אלטרנטיביים בעצם בשר מתורבת (מלשון תרבית), בעיקרון זה מה שהולך להיות בקרוב בכל העולם וזה יחליף את כל התעשיות המזהמות והלא מוסריות".
היא הסבירה כי: "לוקחים תא אחד בודד של בע"ח ופשוט משכפלים אותו בתנאי מעבדה. הסטייק הספציפי הזה שרה"מ אכל ממנו מגיע מפרה חיה, אנחנו מעצמה בנושא הזה אבל בעיקרון בפעם הקודמת שעשו המבורגר לקחו פרה שנשחטה שחיטה כשרה בבית מטבחיים", ואף הדגישה: "מתא אחד אפשר להאכיל את כל העולם". בשר הבקר נחלק לחלקים קדמיים ואחוריים, האם ניתן בשיטה זו לקבוע את החלק המועדף? גלבוע הסבירה: "ממש אפשר לשלוט בדבר הזה שליטה מלאה. זה ממש ימות המשיח. כבר עכשיו אפשר לאכול בלי להרוג חיות".
ומה המחיר? כיום מדובר בהוצאה יקרה, אך היועצת של רה"מ לענייני בע"ח הבהירה כי: "בעצם בביקור הזה של רה"מ המטרה הייתה שהממשלה תאמץ תוכנית לאומית בנוגע לדבר הזה. לפני פחות משבועיים התבשרנו שסינגפור הייתה המדינה הראשונה שעברה את שלב הרגולציה לשלב הייצור. היום מתוך 8 חברות הסטארטאפ המובילות בעולם, בעצם 4 סטארטאפים הם ישראלים, ואנחנו צריכים לגרום למדינת ישראל לא להיות רק מעצמה טכנולוגית אלא מעצמת ייצור. המטרה בייצור המוני זה להוריד את המחיר לרמה שיהיה לפחות שווה לבשר אם לא פחות".
היא ציינה כי: "יצאו בערך 50 כתבות בעולם על זה שראש ממשלת ישראל הוא מנהיג הראשון שאכל בשר מתורבת, זה מקבל כותרות באמת מטורפות. כי בסופו של דבר, העולם, המצב האקולוגי והמוסר, הכול שועט לשם ואנחנו חייבים לקחת את הדבר הזה בידיים ולשעוט איתו קדימה. אני מעריכה שבשנתיים הקרובות זה יצא לפועל".
עריכה: עופרי גליכמן