בצלו של מה שנראה כמו גל קורונה נוסף, נצפתה בעת האחרונה גם התפרצות מחודשת של נגיף קורונה בבתי אבות ברחבי הארץ. האם מגזר הקשישים בישראל נמצא בסכנה המצריכה טיפול מיידי תוך שינוי הגבלות ההתמודדות עם הנגיף?
פרופ' נמרוד מימון, מנהל התוכנית 'מגן אבות ואמהות', שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והביע את דעתו על ההתפרצות המחודשת של נגיף קורונה בבתי האבות בישראל: "נושא של התפרצויות מגפה מוכר לנו מאוד מאז הגל הראשון ומלווה אותנו לאורך כל התקופה ברמות שונות. ברגע שהתחלואה במדינה עולה, העובדים בבתי האבות גם הם הופכים להיות חולים או נשאי קורונה מעצם העובדה שהם שוהים בקהילה. שהם עובדים בתוך בית אבות סיעודי הם עלולים לגרום להתפרצות, גם אם הם חובשים מסכה".
עוד הוסיף מימון כי: "מדברים על בין 50 ל-70 מוסדות שיש בהם קורונה, אך רק בחלקם הקטן מדברים על התפרצויות. מטרת כל התוכנית היא לזהות מוקדם דיירים או עובדים שהם נשאי קורונה לפני שגרמו להתפרצות, היא הוכיחה את עצמה. התחלואה מתחילה לעלות, עוברים מ-600 או 700 חיובים ביום לפני חודש ל-2,000 נכון לעכשיו. גם העובדים שנמצאים בקהילה יהפכו להיות חולים ויהיו לנו התפרצויות, אך אנו מנסים להקטין את גודלם באמצעות תוכנית דגימות מאוד רחבה".
על בואם של חיסוני הקורונה לישראל, אמר: "תוכנית החיסונים מאוד מורכבת, קיבלנו כמות גדולה למדינה, בתי האבות נמצאים בקו הראשון של מקבלי החיסונים כמו מדינות אחרות. אנו מתכננים מבצע שיביא את החיסונים לבתי האבות גם לדיירים וגם לעובדים במהירות האפשרית. זה יינתן בבתי האבות עצמם. נושא קבלת ההסכמה לחיסון יחסית חדש שלא נוסה כמו אחרים, מעורר הרבה מחלוקת בכל העולם ויש קבוצות שלמות של מתנגדי חיסונים. אנו מבינים שלא ניתן לחייב אף אחד לקבל חיסון, כל המהלכים בתחום הטיפול במפגה צריכים להיעשות בהסכמה. כשקוראים קצת יותר ונכנסים לעומק הנתונים, ההבנה שלי היא שהחיסון מאוד יעיל ומאוד בטוח, תופעות הלוואי שדווחו לא היו יותר מכאלה שיוחסו גם לשפעת. החיסון ישנה את החיים של כולנו".
עריכה: מיכל קדוש