שבועיים לפני סיום עבודתה, ועדת סל התרופות טרם יודעת כמה כסף עומד לרשותה, שכן על אף ששר הבריאות יולי אדלשטיין דרש תוספת בסך 650 מיליון שקל ייתכן כי התוספת תהיה בסך 300 מיליון שקלים בלבד. בשיחה עם אלון גל וליאת רון פרופסור יונתן הלוי, יו"ר ועדת סל הבריאות לשעבר ונשיא בית החולים שערי צדק, התייחס לחומרת הנושא.
בפתח השיחה סיפר הפרופ' הלוי כי ב־4 השנים בהן הוא כיהן כראש הועדה התקציב היה 300 מיליון שקלים ל־3 שנים, ובשנה האחרונה התקציב עמד על 500 מיליון שקלים, שזה, כדבריו, הבדל של שמיים וארץ. אנחנו נכנסים לישורת האחרונה, השבועיים האחרונים של חודש דצמבר, רגע לפני שאנחנו מתחילים את שנת 2021 ואנחנו לא יודעים כיצד נבנה את הסל בצורה שתטיב עם החולים. "זה דבר שמשפיע על הדיונים מראשיתם. קל וחומר כשמתכנסים לקראת הישורת האחרונה שבה יש טכנולוגיות, ובמילה טכנולוגיות גלומות גם התרופות החדשות וגם מכשירי אבחון וטיפול. לכן, אני חושב שזה משפיע קשות על איכות ההחלטות של הועדה. הם לא יודעים עדיין האם יקבלו 600 או 500 או אולי אפילו חצי מזה".
"תראו, רוני גמזו יצא לפני שנתיים מהוועדה ואמר שהוא לא ייקח על עצמו את התפקיד בשנה הבאה כי הוא לא ישן בלילה האחרון בגלל תרופה מסוימת שלא נכנסה לסל, ובאמת נכנסה רק שנה לאחר מכן", ביקש פרופ' גמזו להזכיר, "אני באופן אישי לא חושב שתפקיד הועדה הוא לשבות או להתפטר. המנדט של הועדה הוא לתעדף את סל התרופות בסכום שנותנים להם, אבל צריך לתת להם סכום".
עוד הוסיף : "במבחן התוצאה, סל התרופות הישראלי, ואני מדגיש, כשאני מדבר על תרופות אני מדבר גם על טכנולוגיות אחרות, אין מדינה גם בהשוואה למדינות רווחה כמו סקנדינביה ואנגליה שסל השירותים הרפואיים כל כך רחב כמו אצלנו. לצערי האמירה הזו אסור שתיאמר היום, כי היא אולי נותנת את הצידוק המוסרי המפוקפק, אני חייב לומר, לפקידי האוצר לא להכריע בעניין הזה. מצד שני זה המנגנון, זה החוק, צריך לעדכן את הסל כל שנה, ולכן ממש לא ייתכן בשום אופן שלא מקצים לזה סכום. סכום כלשהו שיצליח להכניס תרופות חדשות. זה בלתי קביל".
לסיום נשאל אם הוא מתחסן נגד נגיף קורונה, והוא אמר באופן חד משמעית שכן. לדבריו, בית החולים שערי צדק עתיד לקבל את החיסונים במוצאי שבת, והוא יתחסן ביום ראשון.
עריכה: עדן בן ארי