על אף שצפינו ששיעור התחלואה יעלה בעקבות ההקלה בהגבלות ההתמודדות עם נגיף קורונה, זה קרה מהר משחשבנו; מנתונים שפורסמו הבוקר (ו') עולה כי מספר חולי הקורונה בישראל חצה את רף ה-2,500 מאומתים, והגיע ליעד אותו קבעה הממשלה על מנת לפתוח בתהליך של 'ריסון מהודק'. פרופ' גליה רהב (בית החולים שיבא תל השומר) שוחחה עם ניסים משעל ב-103fm והביעה את דעתה באשר לנתונים המדאיגים.
פרופ' גליה רהב התייחסה למגמת העלייה בנתוני התחלואה בקורונה, והסבירה: "לא תהיה ברירה אלא ללכת לסוג מסוים של הגבלות, כל כך הרבה מגיעים מחו"ל עם קורונה בלי שנבדקים, מדביקים הלאה. זה היה בהתחלה רק באוכלוסייה הערבית, אפשר היה למנוע את ההתפשטות, עכשיו זה חדר לכל הגופים. זה באמת חבל. צריך לעשות משהו וחבל שזה לא נעשה שבועיים קודם".
כמו כן, התייחסה לחשש מהחיסונים, והבהירה: "המחלה הרבה יותר מפחידה מאשר החיסון. חיסון זה הדבר היחיד שבאמת מנע או הפסיק מגפות קשות בעולם. יש דברים שאנחנו לא מכירים וזה טכנולוגיה יחסית חדשה, אבל היא נראית מאוד בטוחה. אנחנו חייבים לעשות משהו להפסיק את המגפה הזאת. החשש הוא תיאורטי לעומת סיכון אמיתי שעומד לנו".
באשר לתופעות הלוואי שעלולות להיגרם כתוצאה מהחיסון, אמרה פרופ' רהב: "ממה שאנחנו יודעים כרגע זה עושה קצת כאבים במקום, עלול לעשות אודם, קצת כאבי שרירים ועייפות. נכון שהיו עד עכשיו כ-4 מקרים של אנשים שפיתחו תגובה אלרגית משמעותית לכן בשלב זה החלטנו לא לחסן את מי שיש לו תגובות אלרגיות משמעותיות. מעריכה שבמעגל הבא כן נחסן אותם אבל אולי עם יותר פיקוח. היו 6 מקרים של שיתוק עצב הפנים, זה לא מעבר לשכיחות המקובלת באוכלוסיה. אני אומרת, במפורש - ללכת להתחסן .אני לא יכולה להגיד שאין שום תופעת לוואי אבל זה נראה שהחיסון הזה יותר בטוח מחיסונים אחרי,ם ואני די משוכנעת שהחיסונים בעתיד ייעשו בטכנולוגיה הזאת".
עריכה: עופרי גליכמן