אתמול (ב') בשעות הלילה המאוחרות, לאחר זמן רב של המתנה, פוזרה הכנסת ושמה סוף לתקוות השווא שלנו באשר לעתיד הממשלה; כעת, כאשר כבר ברור לאן נושבת הרוח ואזרחי המדינה מתכוננים ליום בחירות נוסף, ראש המגזר העסקי הביע את התנגדותו ליום שבתון ביום הבוחר בכל מערכת הבחירות. לחלופין, הציעו ארגוני מחאת העצמאים, שבמידה ויום זה לא מתבטל, תפקידה של המדינה הוא לממן אותו עבור בעלי העסקים.
ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והביע את דעתו על הדברים: "אני לא מברך על הסיטואציה בה אנו באחת מהתקופות הקשות אם לא הקשה ביותר במשק הישראלי, אין לנו באמת הנהגה כרגע ונגזר עלינו להיות בממשלת בחירות שכמובן מוטה לשלושת החודשים הקרובים ואחרי זה מי יודע כמה זמן תהיה ממשלת מעבר. "מצד שני, כולנו יודעים שהממשלה הזו לא הייתה פשוטה לעבודה. בירכתי על הקמת הממשלה ורציתי ממשלה יציבה, לא צריך לגלות שלא קיבלנו את מה שרצינו".
עוד הוסיף כי: "הדבר האחרון שאנו רוצים זה חוסר יציבות ובחירות, אך יציבות בסגנון הממשלה שהייתה זה לא פתרון. הדבר הכי בסיסי הוא תקציב למדינת ישראל, הממשלה הזו לא הייתה מסוגלת לייצר אותו והתנהלנו בלי תקציב. כל המגזר העסקי מתחיל להתייבש עכשיו. הרי בסוף בתקווה שהחיסונים יעבדו ונפתור את הקורונה הבריאותית, נצטרך לפתור את הקורונה הכלכלית. הקורונה הבריאותית עוד לא מאחורינו בכלל, בסוף אנו יוצאים מהמשבר בהנחה שהנושא הבריאותי מאחורינו אבל עם משק פגוע. בלי תקציב מדינה וממשלה מתפקדת, לא נצליח לייצב את המשק".
בסוף דבריו, הסביר ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל מדוע יש לבטל את יום השבתון של מה שנראה כמו יום הבוחר הרביעי מזה שנתיים: "הכל פה הולך הפוך. כל מערכת בחירות עולה כשני מיליארד שקל למשק ונטל השבתון נופל על המעסיקים שלא מגיעים חזקים כמו לבחירות לפני שנתיים אלא אחרי קורונה כלכלית קשה ובמהלך משבר, והם צריכים לעמוד בימי השבתון. אנחנו עוד לא מרגישים את עוצמת המכה, אך שנרגיש אותה יהיה מאוחר מדי לתקן. חסר לנו התכנון ארוך הטווח, ואנו צריכים מבוגר אחראי שינהיג את המשק לאורך זמן".
עריכה: מיכל קדוש