איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"נקים קלפיות נפרדות למבודדים"

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס התייחסה להיערכות המיוחדת למערכת הבחירות • והוסיפה: "הנפש שלי כבר התרגלה לחיות בבחירות באופן תדיר"


עימות חריף נערך הבוקר (ג') בוועדת הכנסת, זאת על רקע הדיונים בשאלה הקשה ביותר נוכח פיזור הכנסת הצפוי בהמשך היום - כיצד יצביעו חולים מאומתים בבחירות לכנסת ה-24. ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, התנגדה לאפשרות כי חולי קורונה יגיעו לקלפיות, ואילו מנגד מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אורלי עדס, השיבה: "תסמכו עליהם שהם ייצאו להצביע ויחזרו הביתה", זאת לדבריה. 

עורכת הדין עדס שוחחה עם ענת דוידוב ב־103fm והגיבה לדברים: "אלרועי פרייס צודקת, אך לא ניתן להציג את ועדת הבחירות כמי שלא דואגת לציבור. ועדת הבחירות שמה לנגד עיניה את הצורך לשמירה על בריאות הציבור, אנו חלק ממנו וודאי שננקוט בכל האמצעים האפשריים על מנת למנוע הדבקות ביום הבחירות. אנו חייבים לעשות איזון ולאפשר לאנשים להצביע, לבוא ולהציע שמדינת ישראל תשנה את שיטת הבחירות לבחירות בדואר או ממוחשבות, זה לא ריאלי. הכנסת צריכה להחליט שהיא רוצה לשנות את שיטת הבחירות במדינת ישראל שקיימת מזה 72 שנים ולא עושים זאת במחי יד ביום שבו פרצה מערכת הבחירות". 

עוד הוסיפה, כי: "באמירה זו היא הלחיצה את הציבור והיא תגרום לו לא להצביע. ראשית, נקים קלפיות נפרדות למבודדים והם לא יצביעו עם החולים ויהיו במתחמים שונים לחלוטין. אני לא אומרת שאין סיכוי שניתקל באדם חולה בקלפי, אלא שננקוט במלוא הצעדים האפשריים כדי שזה לא יקרה, וצריך גם אחריות מוסרית של כל אותם חולים ומבודדים שלא ייצאו ויצביעו בקלפיות רגילות".

הבחירות הללו יעלו יותר מהקודמות 

האם יש בכלל תקציב למערכת בחירות נוספת? מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אורלי עדס השיבה: "כרגע אין לנו בכלל תקציב בסוף שנת 2020 ולא אושר תקציב לשנת 2021. מרגע שהוחלט שיש בחירות זה יעלה כסף, התקציב לבחירות האחרונות היה קרוב ל-400 מיליון שקל. הבחירות הללו יעלו יותר, אני חושבת שבין 80 ל-100 מיליון שקל יותר כי אנו מתכוונים להפחית את מספר הבוחרים בקלפיות כדי לדלל מעט את האוכלוסייה בכל קלפי ולהוריד את רמות העומס".

עריכה: מיכל קדוש 

22/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אורלי עדס
אורלי עדס  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris