מדדי התחלואה בקורונה מדאיגים, כאשר בימים האחרונים ממוצע המאומתים ליום עומד על כ-3,000. בעקבות כך, החליטה הממשלה להטיל סגר כללי החל מיום ראשון הקרוב בשעה 17:00. בנושא זה ביקשו בן כספית וינון מגל לשוחח עם פרופ' ערן סגל (מכון ויצמן למדע) שהתייחס לעלייה בנתוני התחלואה בקורונה.
פרופ' ערן סגל הביע את דעתו באשר למצב התחלואה בישראל, ואמר: "גם אם נטיל את הסגר היום, אנחנו צופים שנחצה את רף ה-800 חולים קשה. אנחנו במצב די דומה מבחינת התחלואה לגל השני, איבדנו לפני מספר שבועות שליטה במגפה. אני חושב שההגעה לסגר זה תמיד כישלון בניהול המגפה אבל הגענו לנקודה הזאת". הוא הבהיר: "ניתן היה לחשוב גם על תרחיש בו אנחנו לא מטילים סגר. בהינתן שאנחנו יודעים שיש את החיסונים יכלה להיות אלטרנטיבה שהיינו יכולים לשקול לנסות ולעשות צעדים מסוימים פחות נוקשים ולדעת שלאלטרנטיבה יש מחיר בחיי אדם".
הוא הסביר כי: "כשאתה דוחה את הסגר בסוף אתה עושה אותו ממילא, וגם משלם ביותר תמותה וחולים קשה בזמן הזה. ראינו את התחלואה עולה כמו שהיה בגל השני גם בגל השלישי, במוקדי תחלואה מסוימים, תחילה במגזר הערבי, עכשיו במגזר החרדי, ולא ביצענו בזמן את הפעולות הנקודתיות שהיה צריך לעשות. לא ביצענו אכיפה של ההנחיות, לא הגדלנו משמעותית את הבדיקות בזמן". לדעתו של פרופ' סגל: "בהינתן ואתה יודע שהחיסונים יורידו את התחלואה, אתה יכול להחליט שאת מערכת החינוך אתה משאיר פתוחה כי גם אם מקדם ההדבקה ירד בקצב יותר נמוך הוא עדיין ירד".
בהמשך פרופ' סגל השמיע אופטימיות זהירה כשאמר "ישראל עברה אתמול (ד') להיות המובילה בעולם במספר המתחסנים לנפש. בקצב הזה אפשר בסדר גודל של פחות מ-3 שבועות לחסן את כל קבוצת הסיכון". לדבריו, "5-4 שבועות אחרי שהתחיל מבצע החיסונים, אנחנו אמורים לראות ירידה של פי 10 בתמותה מקורונה".
עריכה: עופרי גליכמן