על פי תמונת התחלואה הקודרת למדי, נראה כי מדינת ישראל צועדת לכיוונו של סגר שלישי וכואב במיוחד, על אפם וחמתם של אזרחי מדינת ישראל הקורסים כלכלית; גם המסעדנים ברחבי הארץ, שמסעדותיהם סגורות כמעט כליל מתחילת המשבר, מתקשים לשרוד ומצויים בסכנת קריסה חסרת תקדים.
השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת M25 בתל אביב, שוחח עם אלון גל וליאת רון ב־103fm ביקר את הבכורה שקיבלו אפליציות המשלוחים 'וולט' ו'תן ביס' בתקופת הקורונה, והסביר מדוע הן בעצמן עלולות לפגוע אנושות בענף המסעדנות: "לא רק שאני לא עושה משלוחים, אנחנו בעמותת 'מסעדנים חזקים ביחד' התחלנו במהלך לסדוק את השליטה של 'תן ביס' ו'וולט'. לעבוד רק על משלוחים זה פשוט לא רווחי לאף מסעדה נוכח העמלות הגבוהות. אם באמת אין איסוף מזון מהמסעדות, ברגע שיש סגר ולי אסור להציע את זה אבל מותר לעשות משלוחים - זה אומר, למעשה, ש'וולט' ו'תן ביס' שולטים בכל שוק האוכל והמסעדות".
עוד אמר בכאב, כי: "אני לא מאשים אף אחד ובעד שוק חופשי ותחרות, אני חושב שהיא מנוע שרק מקדם את המשק. השוק היום נשלט על ידי שתי חברות שמתנהגות באגרסיביות ובבריונות, אני מחבר לזה את הסגר השלישי שאנו מגיעים אליו עקב אוזלת היד והניהול הגרוע של ממשלת ישראל, אנחנו כמסעדנים, האופציה היחידה שלנו בסגר היא למכור את האוכל שלנו במשלוחים במערך שהקמנו לבד ועלה לנו הרבה כסף, או דרך החברות האלה שגובות עמלות באחוזים מטורפים. לפני הקורונה הכל היה בסדר, גם אני עובד עם 'וולט' בימים רגילים. כשהשוק מצומצם לשני שחקנים, אין מקום למשא ומתן".
לסיום, הדגיש השף יהונתן בורוביץ': "תפקידי אינו להגיד למסעדנים מה כן או לא לעשות, אלא לדאוג שתנאי השוק יהיו כאלה שיטיבו עם המסעדנים. הגענו למצב שהרבה מאוד עסקים פשוט נסמכים באופן כמעט מלא על השירותים הללו, זה דבר שגדל לנו מתחת לאף כשלא שמנו לב ועכשיו הגיע הזמן לתת לזה מענה".
עריכה: מיכל קדוש