מתכוננים לבחירות

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית עורכת הדין אורלי עדס על ההכנות לקראת מערכת הבחירות המתקרבת: "אין ספק שזה האתגר הגדול ביותר שיכול להיות"


על אף שממש לא ציפינו שכך יהיה, מדינת ישראל יוצאת לבחירות רביעיות, בשיא משבר הקורונה והמצוקה הכלכלית שהולכת ומחריפה; כיצד ניתן יהיה לערוך את יום הבוחר כשהחשש להידבק בנגיף נושף בעורפנו?

זה האתגר הגדול ביותר שיכול להיות 

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, עורכת הדין אורלי עדס שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm וסיפרה על האתגר הטמון בהיערכות למערכת בחירות בצל הקורונה: "זה לא פשוט, אם בבחירות האחרונות חשבתי שיותר מזה לא יכול להיות, אז אין ספק שזה האתגר הגדול ביותר שיכול להיות בהרבה היבטים. זה מורכב מאוד, אנו בשלבי ההקמה עכשיו, עוד לא הצלחנו להקים את הוועדה כי הכנסת לא יצאה לפגרה. אנחנו מנסים ללמוד את המערך. אנחנו מתכוונים לפתוח קלפיות ייעודיות שיהיו מופרדות לחולים ולמבודדים בנפרד, כאשר גם בקלפיות לחולים חלק יהיו במבני קבע וחלק במתחמי הצבע וסע, נציב עמדות הצבעה". 

האם מוטב יהיה שיום הבוחר יחולק ליומיים על מנת למנוע את הצפיפות בקלפיות? עו"ד עדס השיבה: "לשנות את שיטת הבחירות במדינת ישראל תוך כדי מערכת בחירות זה לא ריאלי ולא נכון, זה עניין חוקתי כבד משקל וודאי שלא דנים בו לכאחר יד. במידה ותרצה הכנסת לדון בזה לאחר הבחירות, כך יקרה אך זה לא הזמן ולכן כל פתרון שניתן צריך להתאים לשיטה הקיימת. הבנו שיש קשיים לא מעטיים ומשמעותיים בקיום מספר ימי בחירות". 

עוד הוסיפה, כי: "יום הבחירות הוא יום שבתון בעלות ניכרת למשק, ולא ניתן למתוח אותו על פני מספר ימים, וכפי הנראה צריך שזה יהיה יום שבתון או יום שבתון חלקי כי כמעט בכל הקלפיות בישראל מוקמות במבנה ציבור כמו בתי ספר ומתנ"סים שלא ניתן להשבית אותם למספר ימים. מעבר לכך נדרש תקציב עצום בהפעלת מספר ימי בחירות, זה היה יכול לעבור את המיליארד שקל" אנו מתכוונים למנות בכל מתחם ממונה קורונה שיאכוף את ההנחיות, את השמירה על המרחק, את עטיית מסכות ואת כל מה שנדרש. המצלמות שיוצבו בקלפיות לא יצלמו את הבוחרים במהלך ההצבעה, אלא אך ורק אירועים חריגים ואת מהלך הספירה". 

עריכה: מיכל קדוש 

28/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אתגר גדול מאוד
אתגר גדול מאוד  |  צילום: הדס פרוש/פלאש90
Paris