יועצת פרלמנטרית שעבדה תחת ח"כ מיכאלי 4 חודשים הגישה אתמול (ג') תביעה לבית הדין האזורי נגד ח"כ מיכאלי וכנגד הכנסת על התעמרות בעבודה והעסקה באופן פוגעני. העובדת טענה כי חברת הכנסת נהגה כלפיה ביד קשה, עד כדי כמעט אלימות מילולית. עו"ד אופיר שמשון המייצג את התובעת, הסביר מדוע בתום תקופת העסקה של 4 חודשים בלבד היא דורשת בתביעתה 320,000 שקלים.
עו"ד אופיר שמשון הבהיר כי למרות תקופת ההעסקה הקצרה של העובדת הפרלמנטרית, "במקרה הספציפי הזה התביעה היא לא רק על תקופתה העסקה אלא על הנזק ארוך הטווח שנגרם לתובעת. אנחנו צירפנו חוות דעת שקובעת שהנזק הנפשי שנגרם לה כתוצאה מההתעמרות הוא משמעותי, ששנים ייקח להשתקם ממנו, אם בכלל יהיה אפשר". באשר לשאלה מדוע לא התפטרה מעבודתה, השיב: "למעשה לא לכולם יש ברירה אם להישאר או לא וכל מי שעובר תחת ח"כ מיכאלי תמיד מקווה שהמצב ישתפר או שאולי הבעיה איתו והמצב ישתנה".
הוא ציין כי מאז הפרסום פנו אליו מספר אנשים, "חלקם עובדים לשעבר, עובדות לשעבר של ח"כ מיכאלי שמספרות לי דפוס התנהגות זהה ושגם הם סבלו מאותה התעמרות, וחלקן אפילו מתארות נזקים שנגרמו להן. חלק מהן יתפרסמו בימים הקרובים ואז יבינו שטענות של מרשתי לא יחידות מסוגן אלא מדובר בדפוס התנהגות שהוא אנטי פמיניסטי ורחוק מאוד מהעצמת נשים".
ח"כ מיכאלי העבירה תגובה: 'מצער ומקומם כי התלונות השקריות כנגדי מכוונות וממוקדות דווקא בתחום ההתעמרות, תחום חשוב ויקר לליבי מזה שנים אני מקדמת חקיקה להסדרתו זה כמובן לא מקרי אבל גם לא יגרום לי להיכנע לאיומים. יהיו אשר יהיו הסיבות האמיתיות לטענות הבדויות, הן לא יסיטו אותי ממאבקי בתופעת ההתעמרות בעבודה ומהמשך מאמציי להביא למיגורה. כשקיבלתי את גברת X לעבודה ידעתי שאינה תואמת את הפרופיל הרגיל למי שנחשבים ונחשבות מתאימים לתפקיד זה ובכ"ז קיבלתי אותה לעבודה בלב חפץ, כי התרשמתי שכישוריה המקצועיים הולמים ורציתי לתת לה הזדמנות הוגנת. לצערי תוך שבועות ספורים התברר לי שטעיתי. היא סירבה לבצע את המטלות הדרושות במסגרת תפקידה לכן נאלצנו להיפרד לאחר תקופה קצרה'.
עריכה: עופרי גליכמן