איפה הכסף
עם ענת דוידוב

עסקים כרגיל? "אנחנו הראשונים שנחטוף דו"ח"

בצל הסגר לא מעט מסעדות עדיין מאפשרות שירות take away • לירן, בעל מסעדה בנהריה, דווקא שומר על ההנחיות: "אנחנו לא מעורבבים עם המשטרה והעירייה"


השנה הקשה שעברו בעלי העסקים בישראל תבוא הערב לסיומה (ה'), בתקווה שהשנה הבאה תהיה טובה יותר, בריאה יותר, ובעיקר רווחית הרבה יותר. בעלי העסקים בנהריה לא התמודדו רק עם נגיף קורונה, אלא גם עם שיטפון שהעיב גם הוא על מצב העסקים בעיר. 

לירן גולדבאום, הבעלים של מסעדת צ'יפסוס בנהריה שוחח עם אלון גל וליאת רון ב־103fm וסיפר על תחושותיו בעקבות המצב: "לא קיבלו כסף על ההצפה, אנו בתביעות מול המדינה, העירייה ורשות המים והניקוז, אני לא יודע איפה זה עומד כרגע אבל הבנתי שזה עוד רחוק להסתיים. כרגע אנו סגורים כי אנו לא עסק שיכול להתבסס כרגע על משלוחים". 

הממשלה אשמה 

האם המסעדה בבעלותו תצליח לשוב לסדרה ביום שאחרי הסגר? גולדבאום השיב: "אנו לא יודעים כמה זמן נצליח לשרוד, עד עכשיו הצלחנו לשרוד בסגר הראשון והשני. אנו לא יודעים כמה זמן נישאר סגורים. יש המון אפשרויות שהעלינו באשר לעבודה בתקופת הקורונה, וכלום, פשוט החליטו לסגור. אף אחד לא בודק מה קורה כשסוגרים מסעדה, לא פותחים וסוגרים בצורה כזאת. קיבלנו רק בחודש הקודם מענק, נפלנו בין הכיסאות וספגנו את הכל. הממשלה אשמה, אני מבין שיש פה משהו עולמי והקורונה הפתיעה את כולם, אך בהמון מדינות נותנים מענקים אחרים וקודם כל נותנים כסף ואוויר לנשימה לבעלי העסקים".

עריכה: מיכל קדוש 

31/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אלון גל וליאת רון
אלון גל וליאת רון  |  צילום: 103fm
Paris