אודי סגל וענת דוידוב

"אין דרך להוריד את המספרים מלבד סגר"

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי הבריאות, טוענת שיש לסגור את המדינה למשך שבועיים בכדי להילחם בנגיף קורונה • וגם: מתי יגיעו חיסונים נוספים?


הקורונה ממשיכה להתפשט במהירות, ואתמול (א') אובחנו 5,135 אנשים כנשאים של הנגיף. ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות, שוחחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב והציגה נתונים מדאיגים סביב התפשטות נגיף קורונה.

הממשלה דנה בהטלת סגר הרמטי למשך כשבועיים, במהלכו ייסגרו מוסדות החינוך ומקומות העבודה. זאת בעקבות נתוני התחלואה בנגיף קורונה שממשיכים לעלות במהירות. ד"ר שרון אלרעי פרייס התייחסה להיקף התחלואה במערכת החינוך, והודתה כי לא שלחה את בנה הלומד בכיתה יא' ללימודים: "החלטנו שהוא לא ילך כי יש תחלואה אדירה בתוך מערכת החינוך. אני חושבת שהאנשים שיכולים לשבת במשרד החינוך או השר גלנט שיכולים להגיד יש רק 1.5 אחוז לא מסתכלים על הנתונים שכרגע התחלואה במערכת החינוך היא 42 אחוז".

היא ציינה כי: "אנחנו הצבענו על הבעיה ב-6 בדצמבר כשהבאנו את הנתונים שמראים עלייה בתחלואה והצענו הצעות, אמנם דורשות החלטות אמיצות אבל הצענו כדי לא להגיע למצב שנדרש לסגור את מערכת החינוך. ההצעות לא התקבלו. מי שמקבל את ההחלטות זה הקבינט והממשלה". לטענתה, הסיבות לעלייה המטרידה הן: "כל ההתקהלויות המותרות והלא מותרות, כל המצבים בהם נכנסת לנו תחלואה מחו"ל, מדינות שהיו בזמנו ירוקות ואנשים שנכנסים ממדינות אדומות ולא שומרים על בידוד. אין ספק שגם המוטציה הבריטית מתחילה לשחק תפקיד, רואים שיש העברה של המוטציה בתוך הקהילה.

לתפיסתה, אין דרך אחרת להוריד את המספרים מלבד סגר: "זה בסדר שהקבינט יסתכל על שיקולים רחבים נוספים – חברתיים, כלכליים, זה התפקיד שלו וזה בסדר גמור. אבל כשאנחנו נמצאים במגפה דוהרת, שעברנו את רף ה-6,000 מאומתים ולמרות הבדיקות הרבות, מעל 6 אחוז מאומתים מסך כל הבדיקות, ואנחנו עולים פי 3 חולים קריטיים וקשים, פי 3 תמותה, צריך בשלב הזה לעצור ולהגיד שהשיקולים הבריאותיים מנצחים כרגע. אין דרך אחרת כרגע להוריד את המספרים, אין דרך אחרת, לפחות לשבועיים. גם במדינות אחרות כמו אנגליה שניסתה לסגור את המערכת בלי מערכת החינוך – זה לא עובד".

בהמשך התייחסה למצבה של מערכת החינוך, וענתה על השאלה למה לא מחסנים את צוותי ההוראה והגננות: "המורים בקבוצת תיעדוף אבל הבאה. כרגע מה שדחוף לנו זה לחסן את האנשים מעל גיל 60 שהם בקבוצת הסיכון הגבוהה, אנחנו רואים תחלואה ותמותה בקבוצה הזאת שהיא עיקר התחלואה הקשה והתמותה, אנחנו חייבים לחסן אותם קודם". לסיום, נגעה ד"ר אלרעי פרייס בקצב החיסונים בישראל, והסבירה שבמשרד הבריאות עובדים ימים כלילות בכדי להביא למחוזותינו עוד חיסונים: "אנחנו מחסנים במהירות מאוד גבוהה הרבה יותר ממה שמישהו אי פעם דמיין, ואנחנו עובדים מסביב לשעון כדי להביא חיסונים ולא לעצור. יש כל הזמן שיחות, כשנצליח אנחנו נודיע את זה בצורה ברורה. גם עם פייזר גם עם מודרנה במטרה להביא לפה יותר חיסונים מהר".

       

עריכה: עופרי גליכמן

04/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דוקטור שרון אלרעי פרייס
דוקטור שרון אלרעי פרייס  |  צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של משרד הבריאות
Paris