ינון מגל ובן כספית

"רואים איזושהי מגמה של בלימה בתחלואה הקשה"

12942

פרופ' ערן סגל (מכון ויצמן למדע) טוען שלמרות מספר הנדבקים הגבוה בימים האחרונים ישנם סימנים זהירים של אופטימיות: "מקדמי ההדבקה מתחילים לרדת"


שבוע עבר מאז שנכנסה מדינת ישראל לסגר מהודק, בתקווה שזו תהיה הפעם האחרונה שהמשק ייסגר כליל. על אף שיעורי התחלואה בנגיף קורונה שנותרו גבוהים, נראה כי ישנה התמתנות קלה במספר החולים, והתמונה מתחילה מעט להתבהר. האם ניתן לומר שאנו בדרך לניצחון בקרב מול הנגיף?

פרופ' ערן סגל העומד מאחורי מודל חיזוי הקורונה של מכון ויצמן, שוחח עם ינון מגל ויריב אופנהיימר ב־103fm והגיב לדברים: "המצב משתפר. אנחנו אומרים בזהירות שלמרות שיאים בתחלואה שנשברו השבוע, רואים מגמה של בלימה בתחלואה הקשה. המספרים עדיין גבוהים אך מקדמי ההדבקה מתחילים לרדת, הקצב ירד וזה מה שקורה לקראת בלימה. אחת הסיבות לכך שהירידה לוקחת יותר זמן היא המוטציה הבריטית שמדבקת הרבה יותר. יש הרבה הפתעות במגפה אך כלל הידוע לנו אני מעריך בזהירות שאנחנו נמצאים כרגע על בשיא, ומכאן אנחנו נרד גם באופן ארוך טווח מכיוון שיש לנו עכשיו את הפתרון והוא החיסונים".

הארכת הסגר בשבוע תסייע בקיבוע מגמת הירידה בתחלואה 

עוד הוסיף, כי: "כרגע אנו בנתוני תחלואה מאוד גבוהים, יש התפרצות במגזר החרדי, כנראה ששם הזן הבריטי באחוזים גבוהים יותר ותורם להתפרצות. אני חושב ששבוע הבא נהיה יותר חכמים באשר לאורך הסגר, ויכול להיות שהארכתו בשבוע נוסף תעזור בקיבוע מגמת הירידה בתחלואה. הקורונה תהיה איתנו, אבל כשיהיה חיסון יעיל ונדע איך לעדכן אותו, נוכל לנהל את זה". 

כיצד תיראה השפעת חיסוני הקורונה בישראל? פרופ' סגל השיב: "נראה שינוי דרמטי בתחלואה הקשה בגלל החיסונים אך היציאה תהיה מדורגת, צריך בצורה זהירה לראות את השפעת החיסונים. אני לא יודע לומר למה יש כאלו שלא מתחסנים, צריך לעשות מאמץ על הקבוצות שנותרו בטח בקרב קבוצות הסיכון כי הן אלו שימשיכו להגיע לתחלואה קשה כל עוד רמות התחלואה נשארות גבוהות. המחלה תמשיך גם כי עוד יהיו הדבקות, אך התחלואה הקשה תרד בצורה משמעותית כי יש כמות גדולה של מתחסנים, ובשילוב עם הסגר גם זה יגרום להורדת התחלואה. אנו כבר רואים את השפעת החיסונים".

עריכה: מיכל קדוש 

14/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


יריב אופנהיימר
יריב אופנהיימר  |  צילום: רעות מתתיהו ארגון/103fm
Paris