הערב (ה') עתיד להתפרסם בתוכנית התחקירים של אילנה דיין 'עובדה' תחקיר סביב התנהלות משרד האוצר ב־7 החודשים האחרונים. התחקיר מגולל את היחסים הבין אישיים במשרד, המתחים בין שר האוצר כ"ץ לשאול מרידור, לשעבר ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, ולקרן טרנר, לשעבר מנכ"לית משרד האוצר, וההתנהלות הכלכלית הקלוקלת. עומרי אסנהיים ('עובדה') שוחח עם אלון גל וליאת רון ב-103fm על הפרק הצפוי, והביא עימו פרטים נוספים על מערכת היחסים העכורה במשרד האוצר.
בפתח הריאיון השמיעו אלון ליאת את דבריו של שר האוצר שאמר שמצער אותו לשמוע על הגרסאות שקרן טרנר נגררת אליהן ערב הבחירות על ידי שאול מרידור, וכינה אותו עסקן פוליטי בלבוש פקיד, בן למשפחה שונאת ליכוד שניסה למנוע ממנו לשנות מדיניות. "זה מצחיק שהוא אמר שהוא בא ממשפחה שונאת ליכוד כשסבא שלו זה אליהו מרידור שהיה חבר כנסת מטעם חירות, ואבא שלו זה דן מרידור שהיה מזכיר הממשלה של בגין ושר בממשלות הליכוד, כולל ממשלת נתניהו הראשונה בשנת 2009", אמר אסנהיים.
אז מה יהיה לנו הערב? נזכה לחזות בתחקיר המביא איתו פרטים הישר מאחד המשרדי הכי מרתקים במדינה - משרד האוצר. אגב, המידע שעתיד להגיע עד אלינו למרקע מתחיל עוד בתקופת שר האוצר משה כחלון. יש התנהלות כלכלית שבעצם אפשר להתווכח עליה. כמו למשל, חלוקת המענקים של ה־2.7 מיליארד שקלים בתקופת כחלון. 'מענק פסח', כמו שנתניהו קרא לזה, והמענק האחרון של ה־6 מיליארד שקלים עם ה־750 שקלים לאדם. האירועים האלה נוחתים על הפקידות של משרד האוצר - הראשון עם התייעצות כמעט ולא קיימת, והשני בלי התייעצות בכלל ואפילו בלי מראית עין של התייעצות", הסביר אסנהיים, "אגב, אלו רק שתי דוגמאות לאירועים כלכליים שאנחנו מתארים והם בעצם היו אלו שהובילו להתפטרות המהדהדת של שאול מרידור, ואחר כך להתפטרות השקטה והרועמת של קרן טרנר".
לדבריו, מעבר להתנהלויות הכלכליות איתן הם לא יכלו לחיות הייתה גם מערכת יחסים עכורה במשרד. "אגב, זה לא רק שניהם, בשלב מסוים גם החשב הכללי רוני חזקיהו פשוט מתייאש ועוזב". אסנהיים סיפר שהם ממש רואים בכתבה שערכו כיצד חזקיהו מנסה להגיע לשר האוצר ולהודיע על ההתפטרות שלו, אבל פשוט לא מצליח להיכנס אליו למשרד. "כ"ץ לא כל כך ספר את החשב הכללי ולא הבין עד כמה התפקיד הזה חשוב בתוך המשרד. בשלב מסוים חזקיהו שעמד להתפטר חשש שכ"ץ יציג את ההתפטרות שלו כפיטורין, בדיוק כמו שהוא מנסה לעשות עם ההתפטרות של שאול מרידור, ולכן הוא הפקיד את מכתב ההתפטרות שלו עם אמברגו אצל מנהלת המשרד מבעוד מועד".
לסיום נשאל האם מדובר בסגנון ניהולי של כ"ץ או בהחלטה גורפת להתעלם מגורמי המקצוע במשרד, והוא אמר שלדעתו כ"ץ נקלע בין הפטיש לסדן. "יש פה ראש ממשלה שהוא דמות דומיננטית גם במשרד האוצר, והיה שר האוצר בעצמו. הוא דמות דומיננטית שלא יכולה להרשות לעצמה להעביר את התקציב. אי העברת התקציב הייתה הפרצה שהוטמנה בהסכם הקואליציוני שנחתם עם בני גנץ. לכן, מה שקרה בפועל הוא שכ"ץ הפך לשר אוצר שתפקידו מעוקר מתוכן, ומי שניהל את המשבר זה נתניהו ושמחון".
עריכה: עדן בן ארי