ינון מגל ובן כספית

"50% מהקורבנות באירוע הם חפים מפשע"

כך לדבריו של עו"ד נאדל עותמאן, סגן ראש העיר טמרה, אך למרות זאת הדגיש: "אנחנו נמשיך לדרוש את פעילותה של המשטרה זה תפקידה להגן על האזרחים"


מותו של אחמד חג'אזי מירי בין שוטרים ועבריינים בטמרה הצית עימותים חריפים. אתמול (ג') השתתפו בהלווייתו של חג'אזי רבבות, בניגוד להנחיות, שמחו על אוזלת ידה של המשטרה בטיפול באלימות הגועה במגזר הערבי. המשטרה נמנעה שעות ארוכות מעימות ישיר עם המשתתפים, אך לבסוף עשו כוחות המשטרה שימוש ברימוני הלם על מנת לפזר את המוחים. בנושא זה שוחחו בן כספית וינון מגל עם עו"ד נדאל עותמאן, סגן ראש העיר טמרה, שהגיב לדברים, ומתח ביקורת חריפה על הממשלה, המשטרה והשב"כ.

סגן ראש עיריית טמרה הביע את דעתו על מצבה של החברה הערבית בימים אלו, ואמר בכאב: "אנחנו במצב לא קל. אווירה לא קלה בעיר טמרה ובכל החברה הערבית, אווירה קשה". הוא התייחס לתוצאה המצערת של ניסיון המשטרה לסכל פעולה של כנופיית פשע, במהלכו נהרג חף מפשע – אחמד חג'אזי, והבהיר: "נמשיך לדרוש את הפעולה של המשטרה, זה תפקידה להגן על האזרחים ועל התושבים, לסכל פעולות של פגיעה באנשים, לתפוס את הנשק ולעצור את הפעילות של כנופיות הפשע".

הוא הוסיף והדגיש: "50 אחוז מהקורבנות באותו אירוע חפים מפשע. יש לי תאומות, אני גם מפחד. אני סגן ראש עיר שפועל באופן יומי בסוגיות שונות. אין לי את הפריווילגיה שלא לעשות פעולה ולא לצאת, גם כשאני מפחד אני אמשיך לעשות את הדברים כי אין לנו אפשרות אחרת. אנחנו לא סומכים על המערכות שאמורות להגן עלינו גם כשאנחנו מבקשים ודורשים את זה באופי יומי". הוא תהה: "השב"כ לא ידע שזה קורה בחברה הערבית? מדברים על 400 אלף כלי נשק בחברה הערבית, השב"כ לא ידע על זה? הוא שתק, הוא שיתף פעולה, השב"כ שיתף פעולה במהלך שנים בחוסר מעש מצידו. אין כאן אכיפה בכל הקשור להברחת נשק והגעתו לידיים של כנופיות פשע".

כמו כן, הוא ציין כי השר לבט"פ לשעבר, גלעד ארדן אמר בשנת 2016 כי "90 אחוז מהנשק שמגיע לידיים של כנופיות פשע בחברה הערבית מגיע מצה"ל. עבריינים גונבים אותו במחדל וברשלנות של המדינה, של ממשלה ושל המשרד לביטחון פנים". קצין שהוברח מהבסיס שלו עשרות כלי נשק – הורד בדרגה. זה מגוחך. אני לא סומך על השב"כ שאטם את אוזניו, ואני חושב שהוא שמע וידע וראה ובכל זאת אפשר כניסה כלי נשק לחברה הערבית".

עו"ד עותמאן עדכן בנתוני התמותה כתוצאה מהאלימות במגזר: "כ-100 הרוגים בכל שנה לפחות. אנחנו היום במצב של תוצאה של רשלנות של עשרות שנים, אנשים נהרגים ברחובות, בשכונות". על המהומות שהתרחשו אתמול לאחר הלוויתו של חג'אזי, אמר: "זה נוער וצעירים כועסים, מה שעשו לא מקובל, אני הייתי שם וניסיתי למנוע את זה". למרות זאת הבהיר: "אני לא אתקוטט עם נערים וצעירים כועסים כשהם באים להביע את הכעס שלהם, בצורה לא נכונה. זה קרה גם בכל מיני מקומות בארץ בשכונות ובערים שלכם ועדיין הטיפול בזה היה אחרת".

למרות זאת, אמר: "כן נמשיך לדרוש ונברך על פעולה שהיא מסכלת פעולות טרור, כי זה פעולות טרור בתוך החברה הערבית". ופנה בקריאה נרגשת: "לממשלה, שיפסיקו לדבר ושיתנו יותר אמצעים ומשאבים למשטרה שתוכל להכין את עצמה לסכל אירועי ירי ומקרי פשע לפני שהם קורים. למשטרה, תתייחסו אלינו יותר ברצינות ותיכנסו לפעול באופן יותר מחושב, ולא להגיע לאירוע ירי עם 3-2 שוטרים - זה מגוחך. למשרד לבט"פ, אתה צריך לתעדף, השר אוחנה ומי שעומד שם, יותר משאבים. זה טמטום, תוצאה של מחדלים. אני מפנה אצבע מאשימה כלפי המדינה והממשלה בזה שהיו שותפים למצב שאנחנו נמצאים בו היום, ולנו יש אחריות שהיינו מספיק מטומטמים על מנת ליפול לידיים שלהם".

   

עריכה: עופרי גליכמן

03/02/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הלוויתו של אחמד חג'אזי
הלוויתו של אחמד חג'אזי  |  צילום: סראיה דימנט/פלאש 90
Paris