מאות בני אדם הפגינו השבוע בכניסה לטמרה, זאת במחאה על מותו של אחמד חיג'אזי, סטודנט לסיעוד בן 22 שנורה למוות בחילופי אש בין עבריינים למשטרה. עוד פורסם, כי המוחים חסמו לתנועה את כביש 70 והציתו מדורות באזור. ניצב שמעון לביא, מפקד מחוז צפון במשטרת ישראל שוחח עם ג'ודי שלום ניר מוזס בתחילת התוכנית והגיב לדברים.
ניצב שמעון לביא שיחזר בשיחה עם ג'ודי שלום ניר מוזס ב-103fm את האירוע שהוביל למותו של הסטודנט אחמד חג'אזי השבוע בטמרה: "אנחנו מזהים רצף אירועי ירי לעבר כתובת בשכונה העלינוה בטמרה אנחנו מבינים שמדובר בניסיון לסחוט איש עסקים. הבנו שסוחטים אותו ושהוא לא נענה לסחיטות. היה ברור שיגיעו יורים כדי לחדש את הירי, אנחנו הגענו לשם ולקראת חצות הגיעו 3 חשודים חמושים בנשק אוטומטי ארוך.2 שוטרים מבחינים בירי מסיבי לעבר הכתובת, הם מנסים להזהיר על פי נוהל מעצר חשוד, העבריינים מסתובבים ויורים לעבר השוטרים, שבנס לא נפגעו".
במהלך חילופי האש בין השוטרים לבין העבריינים, "בדיוק בנקודה הזאת בחור צעיר, נורמטיבי, משפחת חג'אזי, נקלע לא באשמתו לקו הירי. ממה שאני מבין הוא שמע את האירוע ויצא מהבית כדי לראות מה קרה. צריך להבין, אנחנו באמת במלחמה שם. אני לא מתכוון להתנצל - למלחמה יש מחיר, כל יום מבחינתנו זה סוג של קרב. בחודשיים האחרונים לפחות 5 חילופי אש בין שוטרים לעבריינים שלשמחתי בכל האירועים האלה ידינו הייתה על העליונה".
הוא גיבה את השוטרים שהיו בשטח, ואמר: "השוטרים שלי היו בסכנת חיים והם פעלו כמצופה מהם, חתירה למגע, מקצועיות ואומץ לב. זו הציפייה שלי משוטרים ובסופו של דבר האזרחים יודעים להעריך את זה. פעם חשבתי שיש קו אדום, שלא יורים על שוטרים, הקו הזה מאוד התטשטש. אני חייב לשים גבולות ברורים – מי שיעז לפגוע בשוטרים פשוט נהרוג אותו, אין דרך אחרת. אני מעדיף את העניין של היעוץ המשפטי ולא חלילה להגיע למשפחה שכולה, שהבן שלה שוטר שלי נפגע מאירוע ירי, כי הוראות פתיחה באש לא היו ברורות או שהוא לא חשב שיקבל גיבוי מלא כשהרגיש בסכנת חיים. אני אגבה כל שוטר, אהיה איתו, אלחם למענו אם הוא פעל כחוק".
על עבודת המשטרה במחוז הצפון, אמר לביא: "כל הקריירה שלי הייתה במרכז, תמיד חשבתי שיש לנו משטרה לאומית, משטרה אחת וזה ממש לא אותו דבר. כשהגעתי לצפון ראיתי הבדל בתרבות, בתפיסת העולם, זה שמיים וארץ. זה כמו קנדה ואפריקה. פה יש בעיה קשה, יש פה סיכון חיי אדם. הקורונה יוצרת פשיעה משפחתית, הלחץ, האבטלה, חוסר תעסוקה בקורונה הילדים בבית, זה יוצר סיר לחץ. יש לנו עלייה של עשרות אחוזים בעבירות אלימות בתוך המשפחה".
בהמשך, התייחס ליחסים של המשטרה עם המגזר הערבי בצפון: "זה מוטל על כתפינו, על כתפיי ועל משטרת ישראל, ליצור אמון. אנחנו חייבים להגיע לרמת אמון גבוהה. ברגע שנוכיח את עצמנו, אני מאוד מאמין שהציבור הערבי ירצה לשתף פעולה. 95 אחוז מהציבור הערבי זה ציבור שומר חוק, אנשים שרוצים לחיות כמו כל אדם נורמלי. אבל יש את הקומץ הזה, את האנשים הרעים שלא מאפשר להם, ואת אותו קומץ אנחנו שמנו בין כוונות. חשוב מאוד הביטחון האישי במגזר הערבי ואנחנו עדיין לא שם. התפקיד שלנו הוא לשרת אותו ולהעניק לו ביטחון. אנחנו לא רואים בציבור הערבי יריב או אויב אלא עמיתים, ידידים, כאלה שצריכים לקבל שירות מלא וביטחון מלא כמו שמקבלים במגזר היהודי".
עריכה: עופרי גליכמן