היום (א') החליטו מנהלי מרכזי ביג לפתוח את המרכזים המסחריים לקהל הרחב, זאת בניגוד להנחיות ולמרות שלא קיבלו אישור רשמי מהממשלה. אלון דויטש, בעליה של רשת 'סלקט' שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm על כך שפתח חלק מחנויות הרשת במתחמי ביג.
"יש לנו 26 סניפים, אנחנו קיימים גם במתחמי ביג גם בקניונים, וגם בחנויות רחוב. רשת סלקט זו אופנה לכל המשפחה, חנויות של אלף מטר בכל סניף ואנחנו קיימים 27 שנים", המשיך וסיפר על היום שעבר על הרשת לאחר שפתחו בניגוד להנחיות, "פתחנו את החנויות בכל המתחמים הפתוחים בחנויות הרחוב, איפה שהתאפשר לנו פתחנו, מבחינתי נגמר הסגר אנחנו חייבים להמשיך לשרוד ולהמשיך לחיות. חלק פתחנו כרגיל חלק במתכונת של אחד על אחד, חלק בטייק אווי שזה אומר שלקוחות הגיעו לדלפק וביקשו תחתונים, גרביים גופיה, והמוכרים הלכו להביא. באו פקחים לחנויות, חלקם מבינים חלקם אמרו שנכניס רק לקוח אחד, וחלקם ביקשו שנסגור ושזו ההנחיה. כשהם מבקשים שנסגור אז אנחנו סוגרים, בנתיים זה קרה לנו רק פעם אחת".
אם לא נשלם את הארנונה יעקלו לנו את החשבון.
בהמשך דויטש סיפר על המצב הכלכלי הקשה של הרשת ועל ההתייחבויות שלה, "ההוצאות החודשיות של הרשת הן 5 מיליון שקלים. שכר דירה, ארנונה ושכר עבודה, וזה על 26 חנויות. אנחנו מחזיקים מעמד כרגע כי כרגע העובדים שלנו בחל"ת וכרגע אנחנו לא משלמים שכר דירה עם חלק מהמשכירים בהסכמה, עם חלקם לא בהסכמה. בסופו של דבר גם עם הפטור מארנונה שזה דבר משמעותי, אנחנו משלמים 500 אלף שקל בחודש. גם הפטור שכולם קיבלו באופן גורף, נכון להיות ביקשו מאיתנו להגיש לקרן מסודרת, עוד לא קיבלנו את האישור לפטור כדי להגיש לעירייה. לכן אנחנו ממשיכים לשלם ארנונה אחרת יעקלו לנו את החשבון".
אתה מנסה לגייס עובדים שנמצאים בחלת ומסרבים לחזור?
"יש אצלנו יותר נאמנות, אנחנו יותר מחוברים אליהם, הם לא עובדים בשכר מינימום רובם נשארו בסטנד ביי ומחכים לעבודה. בסך הכל הם נהנים - מקבלים כסף בחלת או עובדים בשחור. כשהחנויות ייפתחו אני מאמין שיהיה בסדר, אנחנו שומרים על העובדים ואנחנו בקשר איתם כל הזמן".
עריכה: רעות מתתיהו ארגון