אתמול (ג') ציינו 150 שנה להולדתה של הפיצה, המאכל האיטלקי המזוהה ביותר עם המקום שממנו הוא בא. חי קוזניץ מדריך טיולים ומספר סיפורים המתמחה באיטליה הסביר את התולדה של הדבר הכי טעים בעולם, "לפני מאה חמישים שנה רפאל אספסיטו שהיה רופא לא הבין שהוא המציא את הפיצה, ביקשו ממנו להכין מאפה עבור המלכה. גירד את הראש אמר אכין לה משהו מיוחד בצורת הדגל האיטלקי, לקח בצק שם רסק, שם מוצרלה, ועליו פיזר עלי בזיליקום והוא קרא לזה פיצה מרגריטה על שמה של המלכה".