לפני 6 וחצי שנים נפל סגן הדר גולדין ז"ל במבצע צוק איתן, וגופתו מוחזקת בידי החמאס. לאור הידיעה בדבר העברת אלף חיסוני קורונה רוסיים לרצועת עזה, פנתה משפחתו של גולדין לבג"ץ בדרישה למנוע זאת, כל עוד הנעדרים לא שבים ארצה. צור גולדין, אחיו של הדר, שוחח עם ניסים משעל וגיא פלג על הנושא הכואב, ועל הרגשות המעורבים באשר למגעים המתנהלים לשחרורה של הצעירה הישראלית, שחצתה את הגדר לסוריה.
צור, אחיו של החייל הדר גולדין ז"ל, סיפר על המניעים לעתירה לבג"ץ. הוא סיפר כי העתירה הוגשה בשל רצונם לחשיפת מידע. "אנחנו טוענים שיש אחיזת עיניים מאוד משמעותית באשר למאמצים להשיב את אח שלי. הבטחות לחוד ומעשים לחוד. במסגרת הדבר הזה כשגילינו שיש מעבר של חיסונים לפני יומיים, הגשנו צו ביניים כדי למנוע את הדבר הזה, לאחר שבמסגרת בג"ץ המדינה התחייבה שהיא לא תעשה את זה".
לדבריו, משפחתו מבינה כי יש מחדל, וכי המדינה מוותרת במודע על פתרון חילופי השבויים. "זה לא נמצא בלב של מדינת ישראל 6 וחצי שנים, יש אזרחים חיים, חללי צה"ל. פעם ראשונה שבאופן גורף לא עושים שום צעד. אני יודע שיש את טראומת שליט, אנחנו לא חיים באשליות". למרות זאת, גיא פלג ציין כי המדינה לא מוותרת במודע, אלא מסרבת לשלם את המחיר שנדרש בעבור החזרת השבויים. על כך הוא השיב: "את המחיר שילמנו מזמן, מחבלים שוחררו, מעל 100 חזרו לפעילות טרור. זה רק מה שאנחנו יודעים".
הוא ציין כי לא מדובר בפגיעה קולקטיבית בתושבי הרצועה, "לא מדובר על כמויות עתק שאמורות לשנות את מצב פני הרצועה. מדובר במחוות, לא הייתי קורא להן הומניטריות, כל פעם שיש לחץ מצד חמאס הדבר חוזר". לדעתו, "יש מגמה מאוד מוחלטת וזה עניין חסר תקדים. מדד האמון של משפחות בצה"ל ירד, התחושות שלנו מזעזעות ואנחנו פועלים במישור הזה כי אנחנו מבינים שהמחסום כל כך גדול, שדורש התערבות כל כך גדולה, כדי להסתכל במציאות, ולצאת מכל הקונספציה והטראומה".
בהמשך, שיתף ברגשותיו לאור המשא ומתן המתנהל לשחרורה של הצעירה שחצתה את הגבול לסוריה, בתמורה ל-2 מחבלים. "כל אירוע אנחנו מברכים, אוהבים ושמחים על ההתקדמות. אבל נושאים כמובן גם את הזעזוע, מהפער העצום לעומת המאמצים או חוסר המאמצים להשיב את אח שלי".
עריכה: עופרי גליכמן